Jó, ha tudod!

2020.02.13. 16:30

Fényezési hibák, karcok, amelyek megkeserítik az autósok életét

Rányitotta valaki a járműve ajtaját a miénkre a hipermarket parkolójában? Egy rosszul manőverezett tolatás során megkarcolódott az autónk lökhárítója? Netalántán a kutya ugrálta – és egyúttal karmolta – össze a festést? Összegyűjtöttünk pár szempontot, amely alapján eldönthetjük, hogy hova is érdemes fordulni ezen hibák orvoslása okán.

Kelemen Attila

Az sem mindegy, hogy alulról hogy fest az autónk. Az alvázvédelem is hozzátartozik az autó karbantartásához

Fotó: Horváth Balázs

Hol érdemes beszerezni a javításhoz szükséges festéket. Minderről Darvas Gábor, autófényezési szaküzlet tulajdonosát kérdeztük:

Nem mindegy, hogy milyen színnel javítják a hibát

– Hogy ne érjen minket meglepetés, mindenképpen spektrofotométerrel rendelkező boltot válasszunk, mert így szinte 100 százalék, hogy ugyanazt a színt kapja a javítás, mint az autó színe. A hígítási arány sem mindegy, törekedjünk az 1–1-esre, mert így kevesebb ráfordítással is kiváló minőséget kapunk.

Az sem mindegy, hogy alulról hogy fest az autónk. Az alvázvédelem is hozzátartozik az autó karbantartásához
Fotó: Horváth Balázs

 

– Az sem árt, ha olyan üzletet választunk, amely rendelkezik javítóműhellyel.

Nem mindegy, hogy milyen minőségű eszközökkel, alapanyagokkal van felszerelve egy műhely – hívja fel a figyelmet Darvas Gábo
Fotó: Horváth Balázs

 

Mivel helyben van a festék, időt spórolunk meg, kevesebb ideig kell mellőzni az autónkat. Lehetőleg több biztosítóval szerződésben álló céget válasszunk! Ha fényezőkamrával és húzópaddal is rendelkezik a szerviz, az a precíz, kiváló munka és az elhivatottság jele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!