DAYTONA

2018.02.10. 16:00

Fernando Alonso szuperidény elé néz

Daytonában teljesítette első hosszútávú versenyét Fernando Alonso, az F1-es McLaren spanyol pilótája. Ugyan a 24 órás futama nem sikerült túl jól – műszaki hibák miatt -, a leintés után hivatalossá vált, hogy a Toyota versenyzőjeként a WEC világbajnoki sorozatban is rajthoz áll 2018-ban.

Kelemen Attila

Mexikóváros, 2017. október 29. Marcus Ericsson, a Sauber svéd versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Mexikói Nagydíján a mexikóvárosi Hermanos Rodriguez pályán 2017. október 29-én. (MTI/AP/Rebecca Blackwell)

Fotó: Rebecca Blackwell

Mi több, a kétszeres világbajnok a Le Mans-i (Franciaország) 24 órás viadalon is megméretteti magát. Teszi mindezt úgy, hogy teljes szezont fut a Formula-1-ben. Nyílt titok, hogy célja megszerezni a motorsport mesterhármasát, azaz megnyerni a Monacói Nagydíjat, az Indy 500-at és a Le Mans-i 24 órást. A hercegségi diadal már a tarsolyában van, az indianapolisi győzelemtől tavaly nem volt messze. Idén esélye nyílik arra, hogy versenyezzen Le Mans-ban.

Azért sem mindennapi, amit Alonso tervez, mert 25 versenyhétvégét kell teljesítenie; és akkor a tesztekről még nem is beszéltünk. ka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!