Lóerő

2010.06.08. 11:45

Hány személyes a csomagtartó? - amerikai autók találkozója

Amerikai autós találkozót rendeztek szombaton a vépi kamionparkolóban, az izomautók, Mustangok, Pontiac és Dodge mellett láthattunk klasszikus, már-már hajózható méretű autót, pick up-okat és kabrió Corvette-et is.

Garai Antal 'Atom'

A szombati USA V8 autós találkozó szervezője Mészáros József, akiről már írtunk itt, bemutatva Pontiac Firebird-jét. A környékbeli USA-vasakat várták Vépre, a Med-Max parkolóba, ahol délután láthattunk jó pár gyöngszemet Amerika azon autós korszakából, amikor még nem számított a fogyasztás és a ma már városban csak "praktikusan kicsiként" emlegetett méret. Hogy hány lóerő és hány ezer köbcenti gyűlt össze a parkolóban, azt nem is próbáltuk összeszámolni.

Minden autó felkeltette az érdeklődésünket, de volt egy-két járgány, ami úgy vonzotta a tekinteteket, mint a sárga póló a bogarakat. A kék hajó, az Oldsmobile Ninety Eight 5,9 méter hosszú, a motorháztető alatt egy 7,4 literes erőforrás bugyog. Fotózás közben több beszélgetésben is azt hallottuk, hogy: Kéne! Csak új garázst kellene építeni neki, mert a mostaniba nem férne be. - Hasonlóképp vélekedtünk mi is. Kéne! Igaz majd két méterrel toldani kellene a garázst, de kéne. Ezen amerikai hajók láttán mindig elhangzanak az alábbi poénos kérdések: Ezt még vezetheted B-s jogsival, vagy a Mahartnál kell folyamodni egy új kategóriáért? - illetve: Ennek hány személyes a csomagtartója?

A parkoló autók közt volt több pick up, két Hummer, akadt Camaro, volt Pontiac Firebird, Chrysler és sorolhatnánk... A V8-asok közül kiemelnénk még egy fehér Ford Mustangot, amely megközelítéséhez a tűző napon erős napszemüvegre volt szükség. A hófehér autó motortere gyémántként csillogot, a sok króm (avagy nikkel) felülettől. Az 5 littyós Mustang annyira felújított, hogy még egy kósza olajfoltot sem találtunk rajta, még a légy is megcsúszott volna a fényezésén.

Nézze meg a Pontiac Firebird és a Corvette gyorsulását!

Az autókat egyébként nem csak a parkolóban lehetett látni, délután felvonulást tartottak a városban, ezzel sok-sok tekintetet magukra irányítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!