lóerő

2021.04.04. 07:00

Jelentős részben a céges autókon múlik a fenntarthatóság

Nagy részben a céges autókon múlik a fenntarthatóság, mivel ezekből ered a közúton kibocsátott káros anyagok csaknem fele. Egy kutatás tizenhat iparág hatszáz flottáját vette górcső alá.

MTI

20200424 Ercsi Az MVM Grouptól informatikai eszközök átadása az Ercsi Eötvös Általános Iskola javára, valamint a Mercarius flottakezelőtől személygépjármű-flotta adomány átadása az Ercsi Mentőszolgálat részére A képen: A Mercarius Flottakezelő Kft. adomány gépjármű-flottája Fotó: Nagy Norbert NN Fejér Megyei Hírlap

Fotó: MW

Az EY nemzetközi tanácsadó cég a saját kutatásaira hivatkozva megállapította, hogy Európában 63 millió flottaautó közlekedik, ami az összes járműnek csupán 20 százaléka, de legalább kétszer annyit futnak az utakon, mint a magánhasználatú kocsik.

Becslésük szerint emiatt a levezetett távolságok 40 százalékát céges autók teszik meg. Hozzátették, hogy Európában az üvegházhatású gázok negyedét bocsátja ki a közúti közlekedés.

A cég közleménye a következő években az elektromos járművek terjedését valószínűsíti, köszönhetően az elektromos infrastruktúra fejlesztésének, a támogatásoknak és kedvezményeknek.

A belföldi fejlesztések folyamatosak, de az EY várakozása szerint a flottaüzemeltetésnek is jelentős része lesz abban, hogy Magyarország átálljon az elektromos meghajtásra.

A vállalati döntéshozóknak a céges járművek beszerzésekor egyebek mellett figyelembe kell venniük a töltési távolságot, a saját energiaforrás kialakítását, ám ehhez szükségük lehet külső szakértőkre is.

A kutatást az EY 16 iparág 600 autóflottájának elemzésével készítette az Európai Villamosenergia-társaságok Együttműködési Szervezete segítségével.

Kiemelt képünkön: A flottáknak nagy szerepük lehet az átállásban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!