lóerő

2020.05.23. 07:00

Közlekedés és innováció

Egymillió forintot kap az a negyven év alatti fiatal, akinek munkáját a nyolctagú, szakértőkből álló bizottság a legjobbra értékeli a Közlekedési Innovációs Díj pályázatán. A benyújtási határidő: június 15-e.

Vas Népe

A tavalyi győztes egy jelzőlámparendszerrel nyert Fotó: Stock

Az alapítók – a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület – célkitűzése szerint a díj küldetése a közlekedési ágazat fejlesztésével kapcsolatos előremutató ötletek, innovatív kezdeményezések, tudományos elképzelések felkarolása, a közlekedési szakma utánpótlás-nevelésének, megbecsültségének támogatása. A Közlekedési Innovációs Díj évenként egyszer adható, magas presztízsű elismerés, melyet a hazai közlekedési ágazatban kimagasló eredményt elérő, 40 év alatti fiatalok kaphatnak meg.

A tavalyi győztes egy jelzőlámparendszerrel nyert Fotó: Stock

A bírálatnál az innovatív jelleg, a megvalósítás mértéke, a hasznosság és a tudományos hatás szempontjai egyaránt fontosak. Az elismerés odaítéléséről egy nyolctagú, független szakértőkből álló bizottság dönt. A díjat 2019-ben dr. Tettamanti Tamás, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem adjunktusa nyerte el, aki környezettudatos, gyorsan telepíthető és olcsón üzemeltethető jelzőlámparendszerrel pályázott sikerrel az elismerésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!