Tökéletes ráhangolódás

2019.08.03. 07:00

Már 34. alkalommal látjuk vendégül a Forma–1 pilótáit, csapatait

Egy remekbe szabott előadásnak a nyitja mindig egy jól sikerült főpróba. Ez nemcsak a színházra igaz, hanem a száguldó cirkuszra is. Hat napja egy olyan Német Nagydíjat láthattunk, amire a magyar verseny szempontjából tökéletesen illik az ideális felvezetés kifejezés.

Kelemen Attila

MANAMA, BAHRAIN - MARCH 31: British Formula One driver Lewis Hamilton (L) of Mercedes AMG GP is seen after winning the 2019 Bahrain Formula One GP at the Sakhir circuit near Manama, Bahrain, on 31 March 2019 The second race of the Grand Prix in the 2019 Formula 1 World Championship take place in Bahrain. Ayman Yaqoob / Anadolu Agency

Forrás: AFP/Anadolu Agency

Fotó: Ayman Yaqoob

Ha már a színháznál tartottunk az imént, a dráma a legjobb szó a múlt hétvégi német versenyre, amely minden mozzanatával remek reklámot jelent a most következő Magyar Nagydíjnak.

A Ferrarik szombati KO-ja, majd Vettel szerencsés futama és a második helye önmagában is külön történet. Az utóbbi időben egyre többet kritizált német versenyző önbizalmát némileg helyrezökkentette a hazai szurkolók előtt megszerzett ezüstérem. Ami már csak abból a szempontból is fontos, hogy újra pozícióban lehet csapattársával, Leclerc-rel szemben; aki ugyancsak megjárta előbb a mennyet (legjobb a szabadedzéseken), majd végül a poklot (kiesett) a Hockenheimringen.

És ha mindez nem lenne elég, ott van a holland szurkolók kedvence, Max Verstappen, aki már a második győzelmét szerezte 2019-ben. Ráadásul csak ő mondhatja el magáról az idei szezonban, hogy le tudta győzni a Mercedeseket.

Grafika: KA

Apropó, Mercedesek. A listavezető Lewis Hamilton simán bezsebelhette volna a csapata által is támogatott Német GP-t, ám a listavezető megingott, és a mezőny hátsó végében végzett. Mindezt a kieséssel záró csapattársa – és legfőbb világbajnoki riválisa –, Valtteri Bottas nem tudta kihasználni, és elszalasztotta annak lehetőségét, hogy csökkentse a VB-ponthátrányát vele szemben. Mi több, a tabellán egyre inkább hátra kell figyelnie, ugyanis rohamléptekkel érkezik Verstappen.

Ennél ideálisabb felvezetést el sem tudtunk volna képzelni a Hungaroring 34. Formula–1-es versenyhétvégje előtt.

A Magyar Nagydíj hétvégi menetrendje: péntek, 11 óra: első szabadedzés, 15 óra: második szabadedzés. Szombat, 12 óra: harmadik szabadedzés, 15 óra: időmérő edzés. Vasárnap, 15 óra 10 perc: a futam rajtja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!