kamionforgalom

2020.03.28. 07:00

Mérséklődött az áruszállítási teljesítmény

A kamionok átlagosan 176 kilométerre szállítottak árut a tavalyi év utolsó három hónapjában, és az utak ötödét rakomány nélkül tették meg.

Vas Népe

Több lett az üres kocsi

Fotó: Shutterstock

Tavaly az utolsó negyedévben az áruszállítás teljesítménye 1,7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. A szállított áruk tömege (73 millió tonna) 4 százalékkal mérséklődött. A nemzetközi áruszállítás volumene – a belvízi és a csővezetékes szállítás javuló teljesítménye miatt – 3,7 százalékkal nagyobb, a belföldié 7,8 százalékkal kisebb lett.

Több lett az üres kocsi
Fotó: Shutterstock

A hazai fuvarozók, szállítmányozók adatai alapján a közúti áruszállítás árutonna-kilométerben mért teljesítménye meghaladta a 8,2 milliárdot. Volumenét tekintve 47 millió tonna árut szállítottak a vállalkozások. Az átlagos szállítási távolság 176 kilométerre nőtt, az üresen megtett utak aránya 21 százalékra emelkedett a gyengébb kapacitáskihasználtság következtében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!