díjrészlet

2020.02.27. 07:00

Sokaknak fontos határidő jár le február 29-én

Akik január elsejével új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződést kötöttek, azoknak február 29-én éjfélig kell eljuttatniuk az esedékes díjrészleteket régi vagy új biztosítójukhoz.

VN

Ha nem fizette be a díjat, fizetnie kell

Fotó: Shutterstock

A jogszabály szerint legkésőbb a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) díjának esedékességétől számított 60 napos türelmi idő végéig kell beérkeznie a biztosítótársasághoz az aktuális díjrészletnek – ez a január 1-jei évfordulós szerződéseknél február 29-e, ami az idei szökőévben ráadásul a hét végére esik. Ha csekken történik a díjfizetés, mindenképpen érdemes néhány napos átfutási idővel számolniuk az ügyfeleknek.

Ha nem fizette be a díjat, fizetnie kell
Fotó: Shutterstock

Abban az esetben, ha határidőre nem érkezik be az összeg a biztosítóhoz, az ügyfél szerződése díjnemfizetés miatt megszűnik, és a díjjal nem fedezett időszakra a törvény rendelkezései szerint fedezetlenségi díjat kell fizetni. Az ebben az időszakban okozott kárt teljes egészében a kár­okozónak kell megtérítenie. Ha a kgfb-szerződés díjnemfizetés miatt szűnik meg, azt kizárólag a korábbi biztosítónál lehet újrakötni ugyan­azon biztosítási időszakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!