Népszerű a program

2020.05.02. 07:00

Tavaly mintegy 23 ezer nagycsaládos kért támogatást

Már csaknem 3300 autót vettek meg a nagycsaládosok autóvásárlási programjában a lízing segítségével.

VN

Eddig több mint 9 milliárd forint értékű finanszírozást nyújtottak a lízingcégek az új autókhoz Fotó: Shutterstock

A Magyar Lízingszövetség adatai szerint, a nagycsaládosok (három- vagy többgyermekes) autóvásárlási programjának tavaly júliusi rajtja óta összesen 3277 járműre kötöttek lízingszerződést. A program indulásától kezdve több mint 9 milliárd forint értékű finanszírozást nyújtottak a lízingcégek a hétüléses – maximum 2,5 millió forintos állami támogatással megvásárolható – új autókhoz.

Tóth Zoltán, a szervezet főtitkára elmondta, hogy egy-egy szerződés esetében az átlagos finanszírozott összeg meghaladja a 2,8 millió forintot.

Eddig több mint 9 milliárd forint értékű finanszírozást nyújtottak a lízingcégek az új autókhoz Fotó: Shutterstock

Kedvezőnek nevezte, hogy kevés lízingkérelem nem kapott zöld jelzést a program indulása óta, a jóváhagyott igénylések aránya ugyanis továbbra is kimagaslóan nagy. A lízingszövetség főtitkára hangsúlyozta, hogy a nagycsaládosok autóvásárlási programja jól működik és sikeresnek mondható a lízingpiac oldaláról is. A nagycsaládosok autóvásárlási támogatását tavaly mintegy 23 ezer nagycsaládos kérte, akkor új autójuk megvásárlását közel nyolcmilliárd forinttal támogatta az állam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!