Lóerő

2012.04.30. 13:53

Tíz legendás autó: KITT és társai

Mr. Bean Minijét mindenki ismeri, csak úgy, mint a Transformers filmek meghatározó Chevy Camaro-ját. Válogatásunkban megmutatjuk a tíz legjobb négykerekű csodát.

Anda Fábián

A top 10-ben mégsem kivételezünk: egy amerikai szakportál listáján helyet kapott Mr. Bean Minije 1970-ből, a Miami Vice-ból ismert zsarupáros Ferrari Daytona-ja, a Vissza a jövőbe mozifilm DeLorean DMC12-ese és Starsky&Hutch Ford Gran Torinója is. Előkelőbb helyen végzett viszont a nyolcvanas évek sztárja, a hawaii-i nagymenő Magnum 308 GTS Ferrarija is. A válogatás ide sorolta a retró Batmobil-t is, egy 1955-ös Ford Lincoln Futura-t, amely inkább tervezői baklövésnek néz ki. Az első négyben viszont igen előkelő klasszikusok tanyáznak: James Bond Aston Martin DB5-öse, természetesen a maga kémipari full-extráival. A dobogón van  a legendás Dodge Charger is a legnemesebb, 1969-es  évjáratból, amelyet a Hazárd megye lordjai tettek híressé. A 429-es Hemi motor ma már nem aktuális: alsó hangon is 30 litert eszik százon.

Ezüstérem jutott a Bundesliga frizurájú Michael Knight (David Hasselhoff) KITT-jének - amit csak dicsérni lehet. Azt továbbra sem értjük, KITT áramkörei, kompjútere miért tűnik "másnak, olyan lágy hangvételűnek" húsz év távlatából is. A lista élén pedig egy Chevy Camaro büszkélkedik  egyenesen 1976-ból.

Képek forrása: chrisescars.com, nittolegends.com, cardomain.com, toddsclassiccars.com, fantasyjunction.com, imcdb.org, dayerses.com, kozhir.blogspot.com, speedtraffic.com, mbahdesin.blogspot.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!