Versenynaptár

2021.06.20. 07:00

Több F1-es futam sorsa kétséges még

Két héttel ezelőtt vált hivatalossá, hogy idén is elmarad a Szingapúri Nagydíj. Ám ezzel nem maradnak kevesebb futam nélkül az F1 rajongók, ugyanis a sportág vezetői ragaszkodnak a 23 futamos versenynaptárhoz.

Kelemen Attila

Baku, 2021. június 6. Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje, miután defektet kapott a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Azeri Nagydíjának futamán a bakui versenypályán 2021. június 6-án. MTI/AP/Reuters pool/Makszim Semetov

Forrás: MTI / AP / Reuters

Fotó: Makszim Semetov

Miközben tavaly a járvány megfékezésére fordított erőfeszítések csonkították meg az F1-es versenynaptárat, addig idén a rendező országok járványügyi intézkedései, illetve logisztikai nehézségei írják át az éves programtervet. Szingapúr is az utazási korlátozásokkal indokolta a döntését: szigorúan veszik a járványhelyzetet, és az indiai koronavírus- variáns ázsiai terjedése miatt 21 napos karanténkötelezettséget írnak elő. Korábban Kína, Kanada és Törökország is a beutazási gondok miatt volt kénytelen lemondani a futamáról.

Stefano Domenicali, az F1 elnöke hangsúlyozta, hogy szeretnék megtartani az ígéretüket, miszerint az idei naptárban 23 verseny lesz. Ám a futamok helyettesítése nem olyan egyszerű feladat, hiszen Japán, Mexikó és Brazília versenye is kérdésesnek tűnik, miközben Ausztrália novemberre átütemezett nagydíja is bizonytalan a szigorú beutazási korlátozások miatt.

Az F1 elnöke arra is kitért, hogy a protokolljuk eleddig annyira hatékony, hogy két héttel ezelőtt Bakuban sorozatban már a negyedik olyan nagydíjhétvégét teljesítették, melyen a helyszínre utazók közül senki sem produkált pozitív tesztet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!