Magyarlak

2014.09.04. 16:15

Környezetvédelmi díjat kapott a magyarlaki általános iskola

Magyarlak - Az ökoiskolai címmel rendelkező tagintézmény ismét rangos környezetvédelmi elismerésben részesült.

Peltzer Géza

A Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Központ Együtt a környezetünkért vándordíj pályázatán különdíjjal jutalmazták az Szentgotthárd és Térsége Iskola Magyarlak-Csörötnek Általános Iskoláját kiemelkedő környezetvédelmi tevékenységéért és a környezettudatos magatartás népszerűsítése érdekében végzett munkájáért. A díj elismerő oklevéllel és pénzjutalommal járt, amelyet Sutyinszki Mihály, a kuratórium képviselője adott át Tóthné Köncz Valéria tagintézményvezetőnek a tanévnyitón.

A díjat Sutyinszki Mihály, a kuratórium képviselője adta át Tóthné Köncz Valéria tagintézményvezetőnek a tanévnyitón (Fotó: Magyarlaki iskola)

Az összeget környezeti nevelés céljára lehet felhasználni. Az intézmény a jövőben is a környezeti nevelés iskolai kiszélesítésén munkálkodik, és egyben bázisként, módszertani terepként is szolgál majd a környék óvodái, általános iskolái és a lakosság számára. Az oktató-nevelő munkához kiépítenek egy komplex környezetismereti tanösvényt, amely a tájegységet geológiai, kultúrtörténeti és természetismereti oldalról szemléletesen mutatja be. Itt a látogatók a tájékoztató táblák segítségével szert tehetnek új ismeretekre, a foglalkoztató táblák a szerzett ismeretek elmélyítését, valamint az ellenőrzést is szolgálják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!