Magyarlak

2014.12.11. 13:46

Felébresztették Botondot az altatásból

Magyarlak – Felébresztették Botondot az altatásból, bár még nincs túl az életveszélyen, de javult a kisfiú állapota.

Bajdó Bettina

Pár nappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy rosszra fordult a kis Botond állapota, a Markusovszky kórház gyermekintenzív osztályán ápolják. Botond kétoldali tüdőgyulladást kapott. Horváth Antalné, a kisfiú nagymamája akkor elmondta, hogy Botond nemrég elkapott egy felsőlégúti megbetegedést, melyre injekciókúrát írt fel az orvos. A harmadik injekció után éjjel nagyon rosszul lett, mentőt kellett hívni hozzá. A kórházban folyamatosan altatták, hogy ne legyenek fájdalmai, az állapota viszont a napok alatt sem változott. A láza időközben lement, a bal oldali tüdeje is felszabadult, a jobb oldali viszont nem.

- Hétfőn felébresztették Botondot az altatásból – mondja most már sokkal nyugodtabb hangon a nagymama. – Bár még nagyon zaklatott és nyugtalan, de ébren van. Levették a lélegeztetőgépről is, most figyelik folyamatosan az állapotát. Várunk, egyelőre az orvosok sem akarnak semmit mondani. Sokáig volt altatásban, így idő kell ahhoz, hogy az életfunkciói visszaálljanak. Maszkos oxigént kap, hogy kibírja a kritikus napokat.

A nagymama köszönetet mondott mindazoknak, akik imájukkal segítették őket a legnehezebb órában. Továbbá azoknak, akik segítettek neki abban, hogy minden nap meglátogathassa a kis Botondot a kórházban. Még nem nyugodtak meg, de úgy érzik, velük már megtörtént a karácsonyi csoda. Egy kívánságuk lenne még, a karácsonyt szeretné együtt tölteni a család.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!