Magyarlak

2015.12.23. 10:10

Ha az álmok valóra válnak - Megkönnyítették Botond mindennapjait

Magyarlak – Előfordul, hogy néha az álmok valóra válnak, azok az álmok, melyeket sokszor elérhetetlennek gondolunk. Olvasóinknak hála, ezt történt Botonddal és családjával is, így ők boldogan és szeretetben tölthetik az ünnepeket.

Bajdó Bettina

Nemrég írtunk arról egy cikkünkben, hogy vannak olyan családok, ahol a beteg gyermek mellett nem jut pénz igazi karácsonyra. Főleg úgy, hogy a beteg gyermek kórházba kerül, sok mindenre szüksége lenne, ám az állam támogatást ezekhez nem ad. Horváth Antalné, Botond nagymamája elmondta, hogy nekik egyetlen kívánságuk van csak, hogy Botond otthon lehessen karácsonykor és együtt, szerényen ünnepelhessenek. Botond testvérei, Virág és Erik is mindent megtesznek beteg öccsükért, még a televíziójukat is odaadták neki, mikor az övé tönkrement, hiszen ez jelenti Boti egyetlen szórakozását. Nem kértek, csak csendben, halkan mondták el, hogy mire lenne nagy szükségük, s ezt sem maguknak, hanem testvérüknek kérték.

Kérésük pedig olvasóinknak hála, hallgató fülekre és szívekre talált. Hónapok óta a legnagyobb problémát a beteg fiú fürdetése jelenti, mivel kinőtte már a kis babafürdető kádat, a nagyba pedig nem tudják beletenni. A nagymamának gerincsérve van, elvileg nem is emelhetné meg a beteg gyermeket, de a szükség nagy úr. Minden fájdalmat leküzdve tette bele eddig a kis kádba, majd a két testvérrel közösen locsolták a kis Botit. A legnagyobb szükség egy speciális fürdetőszékre és egy gördíthető állványra lett volna, hogy ne kelljen a kisfiút emelgetni. Ez azonban a szerény körülmények között élő családnak elérhetetlen álom maradt. A két speciális segédeszköz ára ugyanis megközelítőleg 150 ezer forint. A Duna House Ingatlaniroda szombathelyi csapata olvasta az írásunkat, s úgy döntöttek, hogy idén meglepik a családot.

Fotó: Szendi Péter

- Legtöbbünknek van gyermekünk, így tudjuk, hogy milyen rossz érzés, ha néha megbetegszik – mondta Zsigmond Balázs, az iroda vezetője. – Abba bele sem mertünk gondolni, hogy milyen lehet, minden nap ezzel együtt élni. Amikor olvastuk a cikket a családról, azonnal úgy éreztük, hogy segítenünk kell nekik. Minden évben segítünk karácsony környékén, eddig főleg a cipősdoboz akciókban vettünk eddig részt, de idén úgy döntöttünk, hogy Botondnak könnyítjük meg a mindennapjait. Hihetetlen a küzdelem, amit ő és a családja folytat. Mi abban szerettünk volna segíteni, hogy könnyebben teljenek a nehezebb napok is.

A széket a család éppen karácsony előtt kapta meg, s hamarosan érkezik a gördíthető állvány is. Horváth Antalné a könnyeivel küszködve fogadta el az ajándékot, mivel hihetetlen nagy segítséget jelent ez majd a mindennapokban. Azt mondta, egy olyan küzdelem végét jelenti ez az állvány és fürdetőszék, ami nagyon nehéz volt mindannyiuk számára. A legszebb ajándék az, ha nem kell látniuk, hogy Boti szenved. Az ingatlaniroda munkatársai pedig ezt az álmot váltották valóra idén karácsonykor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!