Magyarlak

2016.11.17. 20:25

A szentgotthárdi járásban nyolc önkormányzat költhet kisebb-nagyobb összeget fejlesztésre

Szentgotthárd - Az adósságkonszolidációból kimaradt települések kapnak pénzt a belügytől, a térségben a legtöbbet Magyarlak.

Bakos Ágnes

Helyi fejlesztésekre költhetik a támogatást az önkormányzatok, amelyek korábban jól gazdálkodtak, és nem kellett átvállalni az államnak tartozásukat. A szentgotthárdi járásban nyolc önkormányzat kap ilyen kompenzációt, összesen 41, 9 millió forintot. A legnagyobb összegben Magyarlak: 9 millió 997 ezer forintot. Apátistvánfalva, Gasztony, Rönök és Vasszentmihály is 6,5 millió forintot kap a Belügyminisztériumtól.

Kétvölgy önkormányzata 2,95 millió forintot kap, Nemesmedves és Orfalu pedig egyaránt 78 forint híján 1,5 millió forintot költhet fejlesztésekre a most közzétett lista szerint. Ez volt az utolsó kör ebben a támogatási sorban, ezzel lezárult az adósságkonszolidációban nem érintett települési önkormányzatok fejlesztéseinek támogatását célzó többéves program. Idén egyebek közt épületek, utak, hidak, járdák, csapadékelvezetési rendszerek fejlesztésére, köztemető felújítására, településrendezési tervek készítésére, valamint a helyi munkahelyteremtési programok megvalósítására lehetett támogatást igényelni.

Címkék#fejlesztés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!