Magyarlak

2016.12.01. 15:15

A téma: egészség - A fogápolástól a közlekedésig a magyarlaki suliban

Magyarlak - Az egészségmegőrzés jegyében tartottak témanapot a magyarlaki általános iskolában.

Bakos Ágnes

Volt szó teákról, gyógynövényekről, biciklizésről, és szűréseken is részt vettek a diákok. Nyolc állomásból állt az „egészségtúra". Az állomásokon a gyerekek vizsgálódtak, élményt és sok hasznos információt szereztek a testi és lelki egészség őket érintő és érdeklő témáiban - összegezte Kiss Katalin Melinda, a Szentgotthárd és Térsége Iskola Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolája tagintézmény vezetője.

Deutsch Szilvia és Aradiné Povázsay Katalin tanítónők a fogak „barátait" és „ellenségeit" szemléltették a gyerekeknek Fotó: Magyarlaki Iskola

Kifejtette: - A programba az iskola összes tanulóját és dolgozóját bevontuk. A diákok vegyes korösszetételű, előre kialakított csapatokban oldották meg az egyes állomásokon a feladatokat. Téma volt a fogápolás, és kötetlen beszélgetésen vitatták meg a korszerű táplálkozást. Ez utóbbi helyszíne az „egészségbár" volt. Az egészségmegőrzéshez kapcsolódik a balesetmentes közlekedés is: a „sulizsaru" állomáson megismerkedtek a gyerekek a legújabb KRESZ-szabályokkal, a kerékpáros közlekedéssel, és úgy általában a közlekedési kultúrával.

Zumbaóra

Főleg a lányoknak volt érdekes a „tini kozmetika", ahol hasznos tanácsokat kaptak a diákok a bőrápolással, a kéz- és lábápolással, valamint a kozmetikumokkal kapcsolatban. Szűrések is voltak az egészségnapon: például mindenki kiszámolhatta a testtömeg-indexét. Az egészséges gasztronómia is téma volt: a gyógynövényekkel és a teakultúrával ismerkedtek a gyerekek. A tagintézmény vezetője kiemelte: nem csak a programnapon fektetnek nagy hangsúlyt erre a témára: - Betegségmegelőző és egészségmegőrző tevékenységük fontos színterei a testnevelés- és biológiaórák, a diáksportköri foglalkozások. Osztályfőnöki órákon is foglalkoznak a témával. Hozzátette: a mozgalmas és izgalmas témanapban partnere volt az iskolának a csörötneki önkormányzat és a Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!