Magyarlak

2014.01.30. 14:50

A tanárok örömére elnyerték az ökoiskola címet

Magyarlak - A helyi általános iskola megkapta a megtisztelő ökoiskola címet. Ennek elnyerése további inspirációt ad a környezeti nevelés iskolai kiszélesítéséhez.

Bajdó Bettina

A Szentgotthárd és Térsége Iskola Magyarlak–Csörötnek Általános Iskolája elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Vidékfejlesztési Minisztérium döntése alapján a hazai közoktatásban a fenntarthatóságért adható legmagasabb állami elismerést az „Ökoiskolai címet". Tóthné Köncz Valéria tagintézmény-vezető elmondta, hogy az ökoiskolában nemcsak a tanításban érvényesülnek a környezeti nevelés és a fenntarthatóság pedagógiájának elvei, hanem az iskolai élet minden területén is szem előtt tartják a környezettudatosságot. Hozzátette, hogy az intézmény az elmúlt években elkezdett fejlesztések (tündérkert, szelektív hulladékgyűjtő program, iskolakert, madárbarát kert) és az idei tanévben bevezetett Ökoiskola Program eredményei alapján kapta meg az országos elismerést. A pályázat sikeréhez hozzájárultak a külső partnerek: Magyarlak és Csörötnek község Önkormányzata, az Őrségi Nemzeti Park, a helyi hulladékgyűjtő és hasznosító kft., a szülői és civil szervezetek támogatása, valamint az intézmény dolgozói által végzett szakmai munka.

A második osztályosok őszi salátát ültettek az iskolakertben. Fotó: Kiss Katalin

A tagintézmény-vezető hangsúlyozta, hogy a cím elnyerése további inspirációt ad a környezeti nevelés iskolai kiszélesítéséhez, s egyben bázisként, módszertani terepként is szolgál majd az iskola a környék óvodái és általános iskolái számára.

A megtisztelő szakmai díjat január 25-én vehették át az iskola képviselői Budapesten, az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Dísztermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!