Mesterháza

2017.05.31. 19:25

A kis falu is halad: Mesterházán két fejlesztést is átadtak

Pályázati támogatásnak köszönhetően fejlesztették a gépparkot a faluban, a faluház pedig napelemes rendszert kapott.

Cseszkó Tamás

Dohi Zsolt, Mesterháza polgármestere és Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője közösen tekintették át a nemrég megvalósult fejlesztéseket. Szépen fejlődik a falu, a település első emberétől megtudtuk, hogy a Belügyminisztérium pályázatán 1 millió forintot nyert a település a mezőgazdasági géppark fejlesztésére.

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Dohi Zsolt polgármester Mesterházán. A háttérben az új napkollektorral felszerelt faluház, elöl a szintén pályázati forrásból vásárolt fűnyíró traktor
Fotó: Ohr Tibor

- Fűnyíró traktort, fűkaszát és fűnyírót is vásároltunk - árulta el a polgármester. Mivel a falu korábban jól gazdálkodott és nem halmozott fel adósságot, további 2 millió 950 ezer forint központi támogatást kaptak, melynek köszönhetően napkollektorral szerelték fel a faluházat. A polgármester bízik benne, hogy jelentős megtakarításokat érhetnek így el. A tervek szerint kétszer annyi áramot fog termelni a rendszer, mint amennyit fogyasztanak, így akár a fűtést is meg tudják oldani a fejlesztésnek köszönhetően. - Abban bízunk, hogy a mostani fejlesztéseknek köszönhetően még költséghatékonyabban tudunk gazdálkodni - foglalta össze Dohi Zsolt.

Ágh Péter elmondta: nagy öröm számára, hogy a választókerületéhez tartozó kisebb települések is fejlődnek. - Mesterházán 135-en élnek - emlékeztetett a képviselő, aki megjegyezte azt is, hogy a polgármesterrel közösen folyamatosan dolgoznak Mesterháza sikeréért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!