Multidéző

2015.08.04. 05:27

35 éve írta a Vas Népe: Új kollégium épül - Ezzel egy ifjúsági negyedet hoztak létre

Szombathely - Új főiskolai kollégium alapozását kezdték meg a hét elején Szombathelyen az ifjúsági központ szomszédságában.

Kelemen Attila

Ezzel hozzáfogtak az Ady tér déli oldala teljes beépítésének utolsó szakaszához. Az új létesítmény nagysága és formája hasonló a közeli középiskolai kollégiuméhoz.

A K4 jelű kollégium alapozása után a szomszédban egy újabb létesítmény építéséhez fognak hozzá. Fotó: VN archív

A kommunális épület kivitelezője a VASÉP, melynek brigádja a fővárosi KÖZTERV tervei szerint építik a kollégiumot. A vázszerkezetű építmény pillérei az alapozás során elkészített, kibetonozott kutakat terhelik. A falakat és a födémet a győri házgyár előre gyártott elemeiből szerelik össze, csak nagyon kevés téglát használnak fel. A tervek szerint az év végére befejezik a vázszerkezetek összeállítását. A betontechnológiai üzem dolgozói végzik az alapozást a földgépek és a mixerek alkotta géplánc segítségével. A jövő hét végén megérkeznek a vasbetonszerelők és a zsaluzók brigádjai, ők folytatják a munkákat. A K 4 jelű kollégium alapozása után a szomszédban egy újabb létesítmény építéséhez fognak hozzá a VASÉP munkásai. A volt Karicsa helyén épül fel a kereskedelmi és vendéglátóipari szakközépiskola. Az iskolaépülethez tornatermet, konyhát és ebédlőt is építenek. Az építkezések befejeztével elkészül az a komplexum, amelyet az ifjúsági központtal, a kollégiumokkal és az iskolával diák (vagy) ifjúsági negyednek is nevezhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!