Multidéző

2015.11.03. 20:23

Múltidéző - Körmend épül, szépül, megújul, építkezések a Körmend központjában

Körmend - Némi zökkenők után a terveknek megfelelően épül Körmend központjában az új vendéglátóipari egység (étterem, bár).

Kelemen Attila

Örvendetes, hogy ugyanitt lényegében már elkészült számos új lakás, a TANÉP-munkásai pár héten belül átadhatják ezeket. S hogy kik kapják a korszerű otthonokat? Fiatalok, ifjú házasok.

Az emeleti lakásokat tehát átadhatják, de még egy ideig maradnak az építők. Képünkön is látható: az éttermen bőven akad munka. Bár állnak a falak, a belső szerelésekkel várni kell. A komplexum a volt Centrál helyén magasodik, teljes átadására valószínűleg több hónapig várni kell. Ugyanitt elkezdődött egy teraszos vendéglő alapozása is – ennek felépítése szintén a TANÉP feladata.

A boltíves épület – valóban városias központja lesz Körmendnek (Fotó: VN-archív)

Az építkezésekkel egy időben nagyszabású felújítássorozatba fogtak a város Szabadság terén. Hírt adtunk róla, hogy elkészült (részben) a volt városháza, bazár, órás, reggeliző és trafik kapott benne helyet (második képünk). A reggeliző üzemel, de a kis üzletek nyitása még odébb van. Vakolják már a boltíves épület testvérét, amit ugyancsak eredeti formában állítanak helyre. Egykor vasbolt volt itt, amit elköltöztettek. Mindezen munkák több millióba kerülnek – de megéri: korszerű, valóban városias központja lesz Körmendnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!