Multidéző

2017.02.07. 15:10

Múltidéző: egy szörpüzem a város szélén

Szombathely - Vélhetőleg sokkal kevesebben tudtak létezéséről itt a megyében, mint ahányan naponta fogyasztották az innét származó üdítőitalokat. Hogy melyik vállalatról van szó? Azt a most felvázolt 1987-es Vas Népe cikk részletesen taglalta.

Vas Népe

Csendben, szinte eldugva dolgoznak Szombathely keleti perifériáján. Tavaly ősszel költözött ki ide a korábbi, Hollán Ernő utcai telepről a Badacsony vidéki Pincegazdaság Vas Megyei Üzemegysége üdítőitaltöltő üzeme.

Szorgosan dolgoznak az alkalmazottak a szörpüzem szörp-, bor-. illetve csecsemővíz-töltő helységben
Fotó: VN-archív

Több szempontból előnyös ez a csere. Nagyobb a terület, további fejlesztésre lehetőség van, ideális a gépi elhelyezés, elsősorban a technológiai sorrendet illetően. nem véletlen az sem, hogy itt kezdték el gyártani az új terméknek számító rostos italt, háromféle - körte, kajszi- és őszibarack - típusban. Ezeket az ízes, egészséges nektár-italokat - dobozos csomagolásban - Tapolcán kívül csak itt készítik az országban. A négyféle - narancs, citrom, mango és ananász ízű - Márka-szörpöt - is egyedül ők palackozzák Vas megyében. S van még egy fontos termékük mindezeken felül, az úgynevezett csecsemővíz (szénsavas ivóvíz), amelyet azokba a községekbe szállítanak, ahol a kutak vize egészségtelen, nitráttal fertőzött. Tavaly 2570 hektolitert gyártottak, KÖJÁL-felügyelettel, kéthetes szavatossági idővel. Időszakosan palackoznak még 2 és fél decis "kiszerelésben" háromféle fehérbort is.

Időszakosan palackoztak még 2 és fél decis "kiszerelésben" háromféle fehérbort is
Fotó: VN-archív

A 31 fős kicsi üzem nagy hatókörrel dolgozik. Termékei a vasi üzleteken kívül az ország minden részébe eljutnak. Az értékesítésből származó tavalyi nettó árbevételük 135 millió forint volt, s ez önmagáért beszél.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!