adtak is a küllemére

2021.02.21. 07:00

Amikor volt resti, és adtak is a küllemére – 40 éve újították fel az utasok éttermét

1981-ben három megye; Vas Győr-Sopron és Zala utasellátó egységei tartoztak az Utasellátó Vállalat szombathelyi területi igazgatóságához. Évente mintegy 200 milliós forgalmat bonyolítottak le a vasútállomásokon, határátkelőhelyeken. A kulturált körülményekre is adtak.

VN

Fotó: VN-archív

Negyven esztendeje adták át celldömölki állomás felújított büféjét, korszerűsítették a körmendit, és a szombathelyi személypályaudvar étterme is megszépült. A vasi megyeszékhelyen félmillió forintba került a népszerű resti csinosítása. Tapétázták a falakat, újrafestették a mennyezetet, kicserélték a székeket, virágokat raktak a terembe. Átrendezték a söntést és a konyhát is.

A személyzet társadalmi munkával segítette a felújítást, így határidőre kinyithatott az étterem. A korszerűsítés nem érintette az osztályba sorolást, az étterem továbbra is másodosztályú maradt.

Ellenben lehetőség nyílt a közétkeztetésre. A szomszédos MTESZ, Volán-pályaudvar, posta dolgozói – 130 ember – ebédelhetett jó körülmények között, elfogadható áron.

Kiemelt képünkön: A megszépült étterem az újranyitás után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!