Alapkőletétel

2020.10.18. 07:00

Új telefonközpontot építettek Szombathelyen

1985 februárjában rakták le az új szombathelyi telefonközpont alapkövét, és már fél év múltán készen állt a 16 500 légköbméter térfogatú épület szerkezete.

Vas Népe

Az új központ üzembe helyezését 1988-ra tervezték

Fotó: VN-archív

35 éve a Vas Megyei Építőipari Vállalat arról tájékoztatta a Vas Népe újságíróját, hogy az építési munkák tervszerűen folytak. 1985 nyarán az volt a vállalat elsődleges célja, hogy mielőbb befejeződjön az épület „lezárása”, azaz a létesítményben télen is dolgozhassanak az építők. Ez meg is történt, így a folytatásban nekiláthattak a belső falazásnak, az épületgépészeti és egyéb munkáknak. Az eredeti terv szerint az új létesítménynek 1986 végére alkalmasnak kellett lennie a híradástechnikai berendezések fogadására. Az új központ üzembe helyezésének eredetileg tervezett időszaka pedig 1988 októbere volt.

Az új létesítmény üzembe helyezésével Szombathelyen és környékén korszerűbb, üzembiztosabb és nagyobb kapacitású hírközlési rendszerrel tudták kiváltani a meglévőt.

Az új központ üzembe helyezését 1988-ra tervezték Fotó: VN-archív

A korábbi 6 ezres helyett 20 ezres helyi és 2 ezer ívpont kapacitású tranzitközpont létesült. A megyeszékhely távközlésének korszerűsítése megteremtette a többi település fejlesztési lehetőségeit is. A fejlesztés első ütemeként Szombathely környékén, 30-40 kilométeres távolságon belül tervezték a rekonstrukciót a szombathelyi fejlesztésekkel egy időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!