Nap képe

2009.11.15. 13:28

A német válogatott kapusának temetése

Vasárnap pontosan 11 órakor megkezdődött a gyászszertartás a hannoveri stadionban az elmúlt hét elején tragikus körülmények között elhunyt német válogatott kapuvédő, Robert Enke emlékére.

MTI


A 45 ezer férőhelyes stadion már jóval a szertartás kezdete előtt zsúfolásig megtelt. Jelen voltak Enke családtagjai, rokonai, továbbá a németországi politikai és sportélet legmagasabb rangú képviselői. Joachim Löw szövetségi kapitánnyal az élen megjelent a teljes német válogatott, és képviseltette magát valamennyi Bundesliga-klub. A 32 éves korában öngyilkosságot elkövetett, Németországban rendkívül tisztelt és szeretett Robert Enke koporsóját a stadion közepén ravatalozták fel. Az AWD stadion előtt már hajnaltól gyülekeztek az emberek.

Az illetékesek  a stadion mellett két nagy kivetítőt helyeztek el, és gyászolók tízezrei azokon követhették az eseményeket.

A hatóságok előzetesen mintegy 100 ezer gyászolóval számoltak. A háború utáni első német kancellár, Konrad Adenauer 1967 áprilisi temetésén mintegy 300 ezer gyászoló rótta le kegyeletét. Azóta  hasonló méretű gyászszertartásra Németországban nem került sor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!