Nap képe

2010.02.19. 07:00

Orosz lékhorgászat: dzsip és hószán a tó fenekén

Oroszországban előfordul, hogy a fagyos tél idején hal helyett dzsipre, illetve hószánra fenik horgukat a lékhorgászok. Tóba szakadt autók esete fotókon.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Nap, mint nap meglepik az embert munkaidőben ráérős ismerősei különféle továbbított vicces diabemutatókkal. Szép fotók, érdekességek, humoros gyűjtemények s miegymás landol az e-levelesládában, mint amilyen a minap is érkezett: "Orosz lékhorgászat" - tárggyal. Már-már tapasztalat, hogy az "orosz" jelölésű levelekben mindig valami érkekesség lapul, érdemes megnyitni őket. A lékhorgászatot ebben az esetben nem pontosan abban az értelemben kell venni, mint amire elsőre gondolunk. Bár a nyitóképek még jelentéshűek.

Pontos információkat nem találtunk az esetről, a netes legendákra pedig nem alapozunk. A hószán és a dzsip pár évvel ezelőtt, valahol Oroszországban beszakadt egy tóba. Találtunk egy másik képsorozatot is időközben, amelyen szintén lékhorgászok autói láthatóak, bár ezek már közelebb álltak a parthoz. Leírások alapján a sok autós fagyottabbnak képzelte a tavat, majd amikor visszatértek az autóikhoz ez a látvány fogadta őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!