Nap képe

2016.09.09. 12:03

Pimpáré, hol vagy?

Az a fekete, fényes tollú varjú ott a semmi ágán, Szendi Péter felvételén biztos, hogy Pimpárét várja nagyon, a fitos kis királylányt Erdős Virág meséjéből, amelyből van bábjáték, van több színházi földolgozás (volt például egy szép előadás a celli Soltis Színházban), és van mesekönyv is.

Ölbei Lívia

Mert: „Ez egy mese. Ő a hősöm. Királylány. Az ismerősöm. Hogyha van egy lazább hetünk, elég gyakran beszélgetünk... Én kérdem, ő válaszol: ez a mese róla szól.” Meg arról, hogy Pimpáré nem hajlandó államérdekből gazdag pasihoz férjhez menni, kivárja inkább az igazit. Vakvarjúcska az – egy másik, védtelen világból: illendően kiállja az összes próbát, amit egy mese meg az élet megkövetel, aztán neki is elkel a segítség. Jóban, rosszban; egészségben, betegségben, gazdagságban, szegénységben.

Fotó: Szendi Péter

Pimpáré hűsége megtöri az átkot is: Vakvarjúcska délceg királyfivá változik – vissza. Lehetne ez a happy end, de az elesettekkel, a kitaszítottakkal, a megalázottakkal és megszomorítottakkal való szolidaritásban kérlelhetetlen, ártatlan mosolyú, piszén pisze Erdős Virág nem adja ilyen könnyen. Pimpárét a párja oldalán nem fogadja vissza a szülői kastély: suhogó, örökké vándorló, fényes fekete tollú varjúnak nézik. Kővel dobálják, nem kenyérrel. Pimpárénak és Vakvarjúcskának a vándorlás marad meg a remény. Úgyhogy az a fényes tollú, magányos fekete varjú biztos Pimpáréját várja ott fönn, a semmi ágán, a fa hegyén. Van remény, ugye?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!