Nap képe

2009.11.15. 13:16

Sikeres volt a Múzeumok Őszi Éjszakája

Rendkívül népszerűnek bizonyult a múzeumok első őszi éjszakája, amelyet idén hagyományteremtő jelleggel rendeztek meg szombat éjjel 31 budapesti és 49 vidéki kiállítóhely részvételével a szeptember 28. óta tartó múzeumok őszi fesztiváljának záróeseményeként.

MTI

Nehéz volt viszont a bejutás a Szépművészeti Múzeumba, az érdeklődők sora egészen a Dózsa György útik kígyózott, a Boticcellitől Tizianóig című páratlan kiállítást csak előzetes regisztrációval lehetett megtekinteni, mivel a tárlatra egy órában csak négyszáz látogatót engedhettek be. Az est folyamán Jamie Winchester az épületben tartott koncerttel szórakoztatta a Szépművészeti Múzeum vendégeit.

A Városligetben fekvő Műszaki és Közlekedési Múzeum szintén népszerű választás volt a programban résztvevők körében, a kiállított vasúti modellek és régi mozdonyok, utaskocsik, illetve a felső szinten a hajók és más közlekedési eszközök elsősorban a kisgyerekkel útra kelt családokat vonzotta, a múzeumban színes programokkal - többek közt egy Galileli távcsövéről szólóval -  várták látogatókat. 

A Budai Vár alatt húzódó Sziklakórház rengeteg érdeklődőt vonzott, az esti - hangszerekkel és gyertyákkal kísért - őrségváltást hatalmas tömeg kísérte figyelemmel. A légókórházba való bejutásra igen sokat kellett várni, az est folyamán le is kellett zárni az autóforgalom előtt a Várba vezető utakat, annyi érdeklődő gyűlt össze a múzeumnál.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!