Nárai

2015.07.12. 16:58

Hajnalig dáridóztak a náraiak

Nárai – Bunyós Pityuval bizonyították be a náraiak, hogy igencsak szeretnek mulatni. A településen kétnapos falunapot rendeztek.

Cseszkó Tamás

– Idén tizenhat éves a falunap, amelyet a Náraiért Egyesülettel, a Nárai Sportkörrel, a Néró Teke Klubbal és az Aranypatak Vadásztársasággal közösen szervez az önkormányzat – tudtuk meg Németh Tamástól, Nárai polgármesterétől. A kétnapos rendezvényen hagyományos program, hogy szombaton kora este, a polgármesteri köszöntő után, a nárai gyermekeket polgárrá fogadják.

Moór Sándorné, Takácsné Moór Andrea, Héttelendi Miklósné, Doma Péterné, Resetár Zsolt, Werdericsné Lanki Gabriella, Ódor Ferenc, Bugány Viktória, Ásó Jánosné, Pfliegler Istvánné és Kovács Istvánné – egytől egyig jelmezbe bújtak a falunapon (Fotó: Cseszkó Tamás)

A rendezvényen fellépett Prohászka Fruzsina és Varga Márk, a Nárai Rock and Roll tánccsoport, a Nárai Örökzöld Nyugdíjasklub énekkara, a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület Napsugár Kórusa és a Sárgaliliom Énekkar. Ahogy a helyiektől megtudtuk, a Náraiban élők szeretnek mulatni. Németh József mulatószenével melegítette elő a terepet a falunap sztárvendégének, Bunyós Pityunak, aki igencsak felpezsdítette a hangulatot. A dáridó hajnalig tartott.

Vasárnap ünnepi szentmisével kezdődött a nap, majd a világháborúban elesett nárai hősökre emlékeztek, és megkoszorúzták a Hősi emlékművet. Az emlékezés jegyében kiállítás nyílt, Nárai a világháborúk árnyékában címmel. Ünnepelt a Nárai Sportkör is, a 70 éves fennállást. A sportpályán emléktáblát avattak, majd a „Múlt–Jelen” elnevezésű labdarúgó-mérkőzés következett.

Címkék#Nárai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!