Nárai

2016.10.23. 20:50

Ötvenhatos hőseink - Dr. Hende Csaba Náraiban és Budapesten is emlékezett

Nárai, Budapest - Az 56-os hősök emléke előtt tisztelgett dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő is.

Cseszkó Tamás

- Mindannyiunknak megvan a saját ötvenhatos hőse - húzta alá a politikus, aki szombaton Náraiban mondott ünnepi beszédet, majd megkoszorúzta a helyi emlékművet. A térség országgyűlési képviselője felidézte a faluban történteket, miszerint 1945 márciusában két helybéli lakos orosz katonákba botlott.

- Az volt a bűnük, hogy rosszkor rossz helyen voltak, agyonlőtték őket. Az önkény áldozatainak öröksége nagy szerepet játszott abban, hogy a magyar nép 1956-ban nemet mondott a zsarnokságra - emlékeztetett dr. Hende Csaba, hozzátéve, hogy tisztelet jár mindazoknak, akik mertek abban a korban bátrak lenni. Nem szabad elfelejtenünk tetteiket, melyekből ma is erőt meríthetünk - hangsúlyozta a képviselő. Mint minden településnek, Nárainak is megvannak a saját hősei, akiknek emlékét örökké őriznünk kell.

Dr. Hende Csaba szombathelyiekkel a budapesti ünnepségen
Fotó: Cseszkó Tamás

- Büszke vagyok arra, hogy Magyarország immáron szabad ország, fejlődő ország, mely képes megvédeni polgárait, és ahol lehet, boldogulni. Náraiban a művelődési ház által szervezett ünnepségen elevenítették fel a hatvan évvel ezelőtt történteket. Németh Tamás, a falu polgármestere is köszöntötte a megjelenteket. Dr. Hende Csaba vasárnap Budapesten, a Kossuth téren vett részt az állami megemlékezésen, ahol beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök és Andrzej Duda lengyel elnök is.

A programra Vas megyéből is sokan utaztak a fővárosba közösen ünnepelni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!