Narda

2016.06.28. 18:30

A hősök előtt tisztelegnek

Öt évvel ezelőtt Sátory Károly, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület elnöke álmodta meg a Hűségtúrát.

Cseszkó Tamás

- Méltó emléket szerettünk volna állítani azoknak a hősi falvaknak, amelyek visszaverekedték magukat a magyar határon belülre - elevenítette fel Sátory Károly. Az úti cél Narda, Felsőcsatár, Vaskeresztes, Horvátlövő és Pornóapáti, a legtöbben lóháton, szekereken teszik meg a távot, de egyre többen érkeznek kerékpárral, gépkocsival és gyalog is. - Idén több, Vas megyén túli településről is érkeztek vendégeink, a Legbátrabb Városból, Balassagyarmatról; a Hűség Városából, Sopronból; de Kercaszomorról és Erdélyből is köszönthettük barátainkat - mondta az elnök.

A Hűségtúra Narda, Felsőcsatár, Vaskeresztes, Horvátlövő és Pornóapáti településeket érinti Fotó: Vas Népe

A programsorozaton részt vett a térség országgyűlési képviselője, dr. Hende Csaba is, aki minden állomásnál méltatta a településeket. - Soha nem szabad elfeledkezni ezekről a falvakról, amelyek a legnehezebb időben is bizonyították hűségüket - húzta alá a képviselő, hozzátéve, hogy bár a híradásokban legtöbbször Szombathely kapcsán nyilatkozik, legalább ennyire törődik a körzetéhez tartozó kisebb közösségek jövőjével is. - A következő időszakban a helyi polgármesterekkel közösen azon dolgozunk, hogy maximálisan kihasználjuk az előttünk álló lehetőségeket. Csodálatos látni az itt élő emberek szeretetét, hűségét, szorgalmát, ez is ösztönöz arra, hogy továbbra is azon legyek, hogy mindenhol tudjanak egyet-egyet előre lépni - fogalmazott dr. Hende Csaba. Mint mondta, rengetegszer ér az a hamis vád minket magyarokat, miszerint nem vagyunk befogadóak, pedig ennek az ellenkezője az igaz. - Jól bizonyítja mindezt a Hűségtúra is, ahol német és horvát ajkú települések előtt tisztelgünk - húzta alá a képviselő.

Címkék#túra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!