Narda

2016.09.18. 18:10

Kerékpártúrával ünnepelték a Szombathely-Oberwart testvérvárosi kapcsolatot

Narda - Immáron huszonöt éves múltra tekint vissza a Szombathely-Oberwart közötti testvérvárosi kapcsolat. A jubileumot piknikkel ünnepelték meg Nardán, ahova a határ mindkét oldaláról érkeztek, legtöbben kerékpárral.

Cseszkó Tamás

A jó hangulatú rendezvényen megjelenteket a Szombathelyi Turisztikai és Testvérvárosi Egyesület nevében Szendi Zsuzsa köszöntötte, majd a nardai kórus adott ünnepi műsort. A résztvevők között kerekezett dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője és Koczka Tibor szombathelyi alpolgármester is. Hende Csaba felelevenítette az elmúlt 25 év közös történetét, szólt a határon túli kapcsolatok fontosságáról. Georg Rosner, Oberwart polgármestere hangsúlyozta, a két város közötti kapcsolat azóta is gyümölcsöző.

Fotó: Cseszkó Tamás

A programon részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és dr. Takátsné dr. Tenki Mária bizottsági elnök is.

- Attól élő két település között a kapcsolat, hogy nemcsak a polgármesterek, hanem a kulturális egyesületek, polgárok is találkoznak - mondta Puskás Tivadar, aki a 25 éves jubileum alkalmából díszoklevelet adott át az oberwarti polgármesternek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!