a megbélyegzés felszámolása

2017.10.25. 11:17

Humanitárius díjat kap Elton John

Az amerikai Harvard Egyetem ismeri el a brit popsztár emberbaráti erőfeszítéseit a HIV és az AIDS elleni küzdelemben.

Forrás: AFP/ANADOLU AGENCY

Fotó: Fabio Teixeira

Az Oscar-díjas zeneszerző, előadó alapítványa, az Elton John AIDS Foundation kedden New Yorkban jelentette be, hogy az egyetem Peter J. Gomes prédikátorról és teológusról, a Harvard volt oktatójáról elnevezett díjat adományozza a 70 éves énekesnek. A korábbi díjazottak között szerepel Desmond Tutu dél-afrikai érsek és több volt ENSZ-főtitkár.

Az alapítvány közleménye szerint a díjat Elton John rendkívül megtisztelőnek tartja, és továbbra is elkötelezett azon eredmények megőrzése és továbbfejlesztése iránt, amelyeket a fertőzötteket és a betegeket sújtó megbélyegzés felszámolásában és a kór terjedésének megállításában sikerült elérni.

A legjelentősebb amerikai prédikátorok között számon tartott Peter J. Gomes (1942-2011) nagy meglepetésre 1991-ben nyilvánosan felvállalta homoszexualitását, és élete végéig azért küzdött, hogy az amerikai társadalom, benne főleg az egyházak, elfogadják a melegeket.

Borítókép: AFP / ANADOLU AGENCY / Fabio Teixeira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!