díjeső

2017.11.20. 11:56

Bruno Mars lett az év művésze (videó )

Többek között Diana Ross is kapott elismerést, de nem feledkeztek meg Lady Gagáról sem.

Bruno Mars (R) performs onstage during the 59th Annual Grammy music Awards on February 12, 2017, in Los Angeles, California. / AFP PHOTO / VALERIE MACON

Bruno Mars vehette át az év művésze trófeát, Diana Ross pedig életműdíjat kapott az Amerikai Zenei Díjak átadásán vasárnap este Los Angelesben.

Az American Music Awards-gála további díjazottjai között szerepelt Niall Horan, a One Direction korábbi énekese, aki az év új művésze lett, továbbá a Despacito triója. A Puerto Ricó-i Luis Fonsi, Justin Bieber és Daddy Yankee ugyanis az év legjobb közös munkájáért járó díjat szerezte meg a hatalmas világsikerrel.

A rajongók szavazatai nyomán kiosztott díjak köré szervezett műsor legemlékezetesebb pillanatai közé tartozott, amikor Pink és Kelly Clarkson elénekelte az REM Everybody Hurts című számát az Egyesült Államokban a közelmúltban hatalmas pusztítást okozó hurrikánok és erdőtüzek áldozatai és a mentésben résztvevők tiszteletére.

Pink később egy légi akrobatikus előadással nyűgözte a közönséget, miközben a Beautiful Trauma című számot énekelte.

Lady Gaga, aki a kedvenc pop/rock énekesnő díját kapta, az estén a The Cure című dalt küldte turnéja washingtoni állomásáról a nézőknek.

A Motown lemezkiadó szupersztárját, Diana Rosst videoüzenetben Barack és Michelle Obama, valamint Taylor Swift is üdvözölte életműdíja alkalmából. Az énekesnő több nagy slágerét is előadta, köztük az I'm Coming Out és a Take Me Higher című számot.

A 73 éves Ross családja körében meghatottan vette át az American Music Awards elismerését a gála színpadán.

Viola Davis színésznő a Több mint testőr című film bemutatásának 25. évfordulója alkalmából a 2012-ben elhunyt Whitney Houston emlékét idézte fel, Christina Aguilera pedig a produkció közkedvelt betétszámait adta elő.

A fellépők között volt Selena Gomez és Demi Lovato is, utóbbi a virginiai képviselő, Danica Roem társaságában érkezett. A közelmúltban megválasztott Roem az első transznemű, akit egy állami törvényhozásban képviselővé választottak.

A közönség zajos tetszéssel fogadta a BTS dél-koreai fiúbandát, amely a DNA című számával aratott sikert a neonfényben úszó színpadon.

A Linkin Park, amelynek frontembere, Chester Bennington nyáron vetett véget életének, a legjobb alternatívrock-előadó díját kapta. Az együttes Benningtonnak, „emlékének, tehetségének, humorának és örömének” ajánlotta az elismerést.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!