Zaklatási ügyek

2017.11.06. 09:47

Giuseppe Tornatore tagadja a szexuális zaklatási vádat

Giuseppe Tornatore olasz filmrendező a hétvégén tagadta, hogy „egy ujjal is hozzáért volna” Miriana Trevisan színésznőhöz, aki korábban szexuális zaklatással vádolta meg.

(FILES) This file photograph taken on January 11, 2016, shows Italian director Giuseppe Tornatore as he poses during the photocall for his film "La corrispondenza" in Rome. Italian director Giuseppe Tornatore on November 4, 2017, has denied assaulting a showgirl as the Academy Award-winning filmmaker became the latest in the entertainment world to be accused of sexual harassment. Tornatore, best known for his 1988 "Cinema Paradiso", which took home the Oscar for best foreign language film, was accused by former TV starlet Miriana Trevisan of fondling and kissing her in his office 20 years ago / AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI

Fotó: AFP

A Cinema Paradiso Oscar-díjas rendezőjét az egykori televíziós színésznő azzal vádolta, hogy húsz évvel ezelőtt az irodájában tapogatta és csókolgatta.

Mirina Trevisan színésznő:

A 44 éves színésznő a Vanity Fairnek adott interjújában felidézte, hogy ügynöke szervezett neki egy meghallgatást Tornatore irodájába egy filmes produkcióhoz. Amikor azonban el akarta hagyni a helyiséget, a rendező követte őt az ajtóhoz, a falnak nyomta, tapogatta és csókolgatta. „Kiszabadítottam magam és kimenekültem az ajtón” – mesélte, hozzátéve, hogy Tornatore nyilván semmire sem emlékszik a történtekből.

A 61 éves rendező a La Repubblica olasz lapnak a hétvégén azt nyilatkozta, hogy emlékszik a meghallgatásra, de soha egy ujjal sem nyúlt a színésznőhöz. „Szívélyes hangulatú találkozóra emlékszem és visszautasítom az inszinuációt ” – jelentette ki, hangsúlyozva, azon gondolkodik, hogy jogi útra tereli az ügyet.

A Tornatore elleni vád egyike a legutóbbiaknak, amelyek a Harvey Weinstein hollywoodi filmmogul ellen felhozott súlyos szexuális visszaélésekkel kapcsolatos gyanúsítások nyomán kerültek nyilvánosságra és a szórakoztatóipar, a politikai, a gazdasági élet, valamint a sajtó szereplőit is elérték.

Borítókép: Giuseppe Tornatore

AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!