Dicstelen búcsú

2018.01.02. 11:54

Távozott a New York-i balett éléről a zaklatással vádolt koreográfus

Véglegesen távozott a New York-i balett éléről Peter Martins világhírű koreográfus, a társulat vezetője, miközben vizsgálat zajlik az ellene felhozott szexuális zaklatási vádak ügyében.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Timothy A. Clary

Martins hétfőn levelet írt New York City Ballet igazgatói tanácsának, melyben közölte, hogy a botrány „fájdalmas terhet ró” családjára és rá.

A 71 éves Martins levelében továbbra is tagadta, hogy szexuálisan zaklatta volna a társulat tagjait, táncosait. Kitért arra, hogy a róla szóló újságcikkek jórészt névtelen, évtizedes vádakat tartalmaztak.

A New York-i balett decemberben jelentette be, hogy Martins ideiglenesen abbahagyja a munkát és szabadságra megy. A társulat vezetősége egy névtelen levél Martinst vádoló állításai miatt egy független ügyvédi irodát bízott meg azzal, hogy vizsgálja ki az ügyet.

„Hiszem, hogy a vizsgálat eredménye engem igazolt volna” – írta Martins hétfői levelében, melyben megerősítette, hogy teljes mértékben együttműködik az ügyvédi irodával.

Úgy döntött azonban, hogy itt az ideje a visszavonulásnak.

Az igazgatói tanács elnöke, Charles Scharf méltatta Martins munkáját, ám azt mondta, a vizsgálatot folytatják.

Borítókép: AFP PHOTO / Timothy A. Clary

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!