Fare Thee Well Tour

2018.02.27. 15:32

Utolsó koncertjeire készül Joan Baez

Karrierje utolsó "formális" koncertjeire készül Joan Baez amerikai folkénekesnő.

US folk singer Joan Baez performs during the 40th Paleo Festival Nyon on July 25, 2015 in Nyon, the biggest open-air festival in Switzerland and one of Europe's major musical events. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Fabrice Coffrini

A tervek szerint a pénteken kezdődő Fare Thee Well Tour kiegészítéseként szeptember 11-től november közepéig 30 amerikai és kanadai koncertet ad, köztük a New York-i Beacon Theatre-ben és a countryzene fellegvárában, a Tennessee állambeli Nashville-ben. Utoljára november 17-én, a kaliforniai Oaklandben lép színpadra – közölte Facebook oldalán a 77 éves énekesnő.

A Fare Thee Well Tour európai része pénteken kezdődik Svédországban, Stockholmban. Joan Baez több tucatnyi helyen lép fel, egyebek mellett Dániában, Norvégiában, Nagy-Britanniában, Olaszországban, Franciaországban és Németországban. A Magyarországhoz legközelebbi koncerthelyszínek Pozsony március 29-én és Bécs július 25-én és 26-án.

Pénteken jelenik meg legújabb, Whistle Down The Wind című lemeze is. A 60-as évek lelkiismereteként és hangjaként emlegetett énekesnő legutóbb 2008-ban adott ki lemezt Day After Tomorrow címmel.

A mexikói származású Joan Baez tiltakozott a vietnami háború ellen, kiállt az erőszakmentességért. Börtönbe is vonult, mert nem volt hajlandó adót fizetni és ezzel hozzájárulni az Egyesült Államok hadi kiadásaihoz. Felszólalt és tüntetett a Tienanmen téri vérengzés ellen is.

Az énekesnő, akinek előadásában olyan híres, több nemzedék számára is fogalommá vált dalok hangzottak fel, mint a Farewell, Angelina, a Joe Hill, a We Shall Overcome, a Saigon Bride vagy a Sir Galahad.

2006-ban napokig egy Los Angeles-i park egyik fáján élt, hogy megmentse a növényt a kivágástól a többi ott álló fával együtt.

Borítókép: Joan Baez fellépése Nyonban.

AFP PHOTO / Fabrice Coffrini

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!