a gyermekekért

2018.03.21. 06:07

A first lady fellépést ígér az internetes zaklatók ellen

Melania Trump, az amerikai elnök hitvese fellépést ígért kedden az internetes zaklatás ellen.

First Lady Melania Trump looks on as US President Donald Trump speaks before pardoning the Thanksgiving turkey Drumstick in the Rose Garden of the White House in Washington, DC, on November 21, 2017. / AFP PHOTO / JIM WATSON

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Jim Watson

A first lady a legnagyobb internetes vállalatok és közösségi platformok vezetőit látta vendégül a Fehér Házban, hogy megvitassa velük az internet kedvező és kedvezőtlen hatásait, elsősorban a gyermekekre.

Melania Trump már a 2016-os elnökválasztási kampányban kifejtette, hogy Donald Trump elnökké választása esetén first ladyként elsődleges feladatának tekintené az internetes zaklatások elleni cselekvést és az internet biztonságáról folyó társadalmi eszmecsere élénkítését.

A kedd esti rendezvény az első nyilvános esemény volt, amelyet ennek a fontos problémának szentelt. Az eszmecserén jelen voltak az Amazon, a Snap, a Twitter, a Facebook, a Google és a Microsoft, valamint online biztonsággal foglalkozó két társadalmi szervezet vezető képviselői.

„Tisztában vagyok azzal, hogy vannak, akik szkeptikusan fogadják, miért éppen én foglalkozom ezzel a témával. Bírálnak elkötelezettségemért, de nem hagyok fel vele. Ez nem állíthat meg engem abban, hogy azt tegyem, ami helyes” – fogalmazott köszöntő beszédében Melania Trump. Majd leszögezte: „egyetlen cél miatt vagyok itt, azért, hogy segítsek a gyermekeknek és a következő nemzedékünknek”.

A first lady elmondta: sok levelet kap olyan gyermekektől, akiket interneten keresztül zaklattak, vagy fenyegetve érzik magukat a közösségi oldalakon. „Azt hiszem, együttes erővel tehetünk azért, hogy a közösségi médiában a pozitív viselkedési normákat erősítsük” – fejtette ki.

A találkozó után Stephen Balkam, a Családi Online Biztonság Intézet elnök-vezérigazgatója az AP amerikai hírügynökségnek azt nyilatkozta: Melania Trump tényleg azon van, hogyan lehetne megismertetni a szülőkkel azokat az eszközöket, módszereket, amelyekkel megvédhetik gyermekeiket az internetes térben leselkedő veszélyektől.

Michael Beckerman, az Internet Szövetség elnök-vezérigazgatója írásos közleményben szögezte le, hogy a találkozó esélyt teremtett a források, ellenőrzési technikák és programok alaposabb áttekintésére, és ez „segíti a pozitív és biztonságos internetes tapasztalatokat”.

Borítókép: AFP PHOTO / Jim Watson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!