felháborodás

2018.03.19. 13:58

Nagyon kiakadt társa fizetésén a teniszlegenda

Martina Navratilovát sokkolta az összeg.

Retired Czech born American tennis player Martina Navratilova poses as she arrives for the 2018 Laureus World Sports Awards ceremony at the Sporting Monte-Carlo complex in Monaco on February 27, 2018. / AFP PHOTO / VALERY HACHE

Az olimpikon a wimbledoni teniszbajnokság egyik szakértőjeként méltánytalannak tartja, hogy kollégái közül John McEnroe tízszer több pénzt kap, mint ő.

„Sokkolt, hogy John McEnroe 150 ezer fontot kap, én meg 15 ezret”

- nyilatkozta a BBC-nek Navratilova, aki ebből azt a következtetést vonta le, hogy „a férfiak hangja értékesebb, mint a nőké”.

A csehszlovák származású, de sikereit már amerikaiként elérő teniszező karrierje során 18 Grand Slam-tornát nyert meg egyesben, Wimbledonban kilencszer diadalmaskodott. Navratilova hangsúlyozta: a bértárgyalások során nem kapott kellő tájékoztatást, és ígéretet tett arra, hogy legközelebb több pénzt kér.

A BBC brit műsorszolgáltató tavaly júliusban adott közre egy listát, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy Nagy-Britanniában milyen bérkülönbségek lehetnek a férfi és női munkavállalók között még akkor is, ha ugyanazt a munkát végzik.

A BBC ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a pályafutása során egyesben három wimbledoni tornagyőzelmet arató McEnroe megbízatása Londonban nem korlátozódik a verseny időtartamára, valamint a kéthetes szakértői feladatokra, mert annál jóval több munkát kell elvégeznie.

„John a BBC-nél a wimbledoni torna arcának számít”

- mondta a csatorna szóvivője. Hozzátette: a kizárólagosságot garantáló szerződésük értelmében pedig McEnroe Nagy-Britannián kívül annak ellenére csak az ő engedélyükkel vállalhat munkát, hogy az egyik legjobb szakértőnek és sportkommentátornak számít.

Borítókép: VALERY HACHE / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!