Tribeca Filmfesztivál

2018.03.20. 11:02

A Schindler listája és A sebhelyesarcú jubileumát is ünneplik

Steven Spielberg 25 éve bemutatott Schindler listája és Brian De Palma 35 éve debütált A sebhelyesarcú című klasszikusát is megünneplik az áprilisi Tribeca Filmfesztiválon New Yorkban.

US film director Steven Spielberg (R) and US actor Liam Neeson (L) pose prior to the premiere of the movie "Schindler's List", on March 01, 1994, in Frankfurt. AFP / DPA PHOTO FRANK KLEEFELDT

Forrás: AFP/DPA

Fotó: Frank Kleefeldt

A szervezők hétfőn jelentették be, hogy a második világháborús holokausztdráma díszbemutatóján Spielberg mellett Liam Neeson, Ben Kingsley és Embeth Davidtz is részt vesz április 26-án a New York-i Beacon Színházban, ahol a vetítést közönségtalálkozó is követi.

A sebhelyesarcú című gengszterfilmet április 19-én tűzik műsorra. Az eseményen Brian De Palma, Al Pacino és Michelle Pfeiffer is jelen lesz.

A fesztivál az 1992-ben forgatott A levesben című film évfordulójáról is megemlékezik. A független produkcióban készült drámában, amelyet Alexandre Rockwell rendezett, Steve Buscemi és Seymour Cassel alakította a főszerepeket. A 25 éves film megmaradt, sérült kópiáját a Kickstarteren indított online közösségi adakozásból újították fel.

A Tribeca programjában Bradley Cooper, Jamie Foxx, Spike Lee és Alec Baldwin is szerepel a sztárok között, akik a fesztivál színpadán beszélgetnek majd pályafutásukról.

Borítókép: Steven Spielberg és Liam Neeson a Schindler listájának premierjén 1994-ben.

AFP / DPA / Frank Kleefeldt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!