egy korszak vége

2018.04.10. 09:34

Törés a Fleetwood Mac zenekarban

A Fleetwood Mac Lindsey Buckingham nélkül folytatja. Az egyik legnépszerűbb amerikai rockzenekar hétfőn rövid közleményben jelentette be, hogy meghatározó tagja, a csapathoz több mint negyven éve csatlakozott zenész nélkül indul új turnéjára.

Singer Stevie Nicks (L-R), drummer Mick Fleetwood and guitarist Lindsey Buckingham of the band Fleetwood Mac perform onstage in Cologne, Germany, 06 October 2013. Photo: Marius Becker

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Marius Becker

A szétválás okairól egyelőre egyik fél sem nyilatkozott. Az énekes, gitárost két ismert zenész, a Crowded House-ból ismert Neil Finn, illetve a Tom Petty & the Heartbreakers korábbi tagja, Mike Campbell fogja helyettesíteni a turnén.

A 68 éves Lindsey Buckingham 1974-ben lett a Fleetwood Mac tagja akkori barátnője, Stevie Nicks énekesnő társaságában. A pár az azóta eltelt évtizedekben a zenekar meghatározó arcává, hangjává, dalszerzőjévé vált.

Buckingham nevéhez fűződik mások mellett a Go Your Own Way, a Tusk vagy a The Chain című sláger.

A zenész 1987-ben már kilépett a Fleetwood Mac-ből, majd 1996-ban visszatért és azóta újra a csapat tagja volt. Buckingham tavaly az együttes másik énekesnőjével, Christine McVie-jal készített közös lemezt, amelyet a kritika és a közönség is kedvezően fogadott.

A Fleetwood Mac-et 1967-ben megalapító dobos, Mick Fleetwood közleményében kiemelte, hogy Mike Campbell-lel és Neil Finn-nel nagyszerűen működik a zenekar kémiája. „Tudjuk, hogy valami új születik, még ha a hangzás összetéveszthetetlenül Mac-es is marad”. A dobos, Stevie Nicks (ének, zongora) és Christine McVie (ének, billentyűs hangszerek) mellett a csapatban továbbra is szerepel John McVie basszusgitáros.

Borítókép: Stevie Nicks (b) és Lindsey Buckingham egy németországi koncerten

AFP / DPA / Marius Becker

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!