montreali affér

2018.05.31. 14:46

Kimi Räikkönent szexuális zaklatással vádolja egy pincérnő

A hölgy állítólag hét számjegyű összeget kért azért, hogy ne hozza nyilvánosságra a történteket.

07 Kimi Raikkonen from Finland Scuderia Ferrari SF71H portraitForce India mechanics pushing the 31 Esteban Ocon from France Force India F1 VJM11 car during the Monaco Formula One Grand Prix at Monaco on 25th of May, 2018 in Montecarlo, Monaco. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto)

Fotó: NurPhoto

Súlyos vádakkal kell szembenéznie Kimi Räikkönennek, miután egy kanadai pincérnő azt állítja, hogy a finn egy barátjával szexuálisan zaklatta őt egy montreali bárban. A Ferrari-pilóta ügyvédei feljelentették a nőt – írja az Origo.

Kimi Räikkönen zsarolás és zaklatás vádjával feljelentést tett a montreali rendőrségen egy pincérnő ellen. A finn versenyző jogi képviselőjén keresztül azután folyamodott ehhez a lépéshez, miután Talula Wilde szexuális zaklatással vádolta meg őt és egy barátját, majd több alkalommal pénzt kért a hallgatásáért.

A francia La Presse információi szerint a húszas éveiben járó Wilde azt állítja: a Ferrari versenyzője néhány évvel ezelőtt egy montreali bárban megragadta a mellét, a pilóta társaságában levő személy pedig a nemi szervét fogdosta. Állítólag hét számjegyű összeget kért azért, hogy ne hozza nyilvánosságra a történteket.

A kérést a hölgy egy ügyvéden keresztül intézte. Az ügyfelünk tagadja, hogy a felhozott vádakat elkövette, és meggyőződése, hogy a nő tette törvényt sért – nyilatkozta Mathieu Piché-Messier, a Räikkönent képviselő jogi csapat tagja a La Presse-nek. – Ügyfelünk ezt az egészet abszurdnak tartja, és fontos neki, hogy fény derüljön az igazságra. A jogi képviselői feljelentést tettek a rendőrségen, a hölgynek pedig lehetősége lesz, hogy elmondja az ő verzióját azokról a tényekről, amelyekkel a pilótát vádolja.

Wilde 2016 októberében blogbejegyzésben írt az esetről, Räikkönent azonban nem nevezte a nevén.

Akkoriban a Velvet Speakeasy nevű bárban dolgozott, ahová elmondása szerint a montreali futamok után gyakran betértek a versenyzők. Így volt ez a kérdéses évben is.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!