jurassic world

2018.06.01. 11:14

A dinoszauruszok visszatérnek

Jeff Goldbumnak most lehetősége nyílt, hogy visszatérjen egyik legnépszerűbb figurájához, Dr. Malcolm karakteréhez.

Jurassic Park Jurassic Park Year: 1993 - usa Jeff Goldblum Director: Steven Spielberg

Fotó: Photo12

A 2015-ös Jurassic World hatalmas siker volt, ami újraélesztette az 1993-ban indult, legendás Jurassic Park-sorozatot. Hamarosan érkezik a mozikba a Jurassic World: Bukott birodalom, az új dinószéria régóta várt folytatása. Néhány évvel az előző rész eseményei után Isla Nublart és lakóit a legerősebb dinoszaurusznál is hatalmasabb veszély fenyegeti: egy óriási vulkán, ami elpusztíthatja az egész szigetet.

Jeff Goldblum alakítása Dr. Ian Malcolmként az első két Jurassic Park film meghatározó része volt, és ma már klasszikusnak számít. A színésznek most lehetősége nyílt, hogy visszatérjen egyik legnépszerűbb figurájához. Jeff Goldblummal beszélgettünk – írja a Vasárnap Reggel.

A színészi pályáján jellemző, hogy vissza-visszatér ugyanahhoz a szerephez, amit már korábban eljátszott. A Jurassic Worldben is ugyanazt a tudóst alakítja, akit már többször. Mi a véleménye erről?

Ismeri a The Second Time Around című dalt Frank Sinatrától? Szeretem a szövegét. Ezek a reflexióim: az élet múlékonynak tűnik, és értékesnek. Nagyon szerencsés fickó vagyok, rengeteg lehetőséget kaptam arra, hogy érdekes filmeken dolgozzak együtt, érdekes emberekkel.

Amikor a film írói és Steven Spielberg producer megkeresték ezzel a lehetőséggel, az hogyan érintette? Meglepte?

Teljesen ledöbbentem, az sem kizárt, hogy sokkos állapotban voltam egy kicsit. Aztán pedig teljes extázisban kerültem, mintha lebegtem volna. Mintha szerelmes lennék, ami egy másik remek Sinatra dal címe is egyben (Like Someone in Love). A film egyik írója korábban Dr. Malcolmként és Jeff Goldblumként rendezett a Superbowl spotban, és igazán felejthetetlen nap volt!

Dr. Malcolm nem térne vissza a szigetre, vagy igen?

Csak ha nagyon jó oka van rá. Ha úgy érzi, valami hasznos dologhoz járulhat hozzá. Mindenféle élőlényt szeret. Kíváncsi lehet rá, hogy a káosz kiszámíthatatlan variációi, és az emberi őrület milyen utakat jártak be. A néhány évtizeddel ezelőtti eseményeknek köszönhetően különös módon semmitől sem fél.

Milyen volt a közös munka J.A .Bayona rendezővel?

Szeretem a korábbi filmjeit is, de amikor összekerültünk, elképesztően koncentrált volt. Szerintem szenvedélyes a munkájában, jó az ízlése, és velem végig kifejezetten kedves volt.

Dr. Malcolm karakterébe könnyű volt visszabújnia?

Kicsit másképp gondolok erre, nem úgy, mintha belebújnék a karakter bőrébe. Inkább úgy érzem, hogy teljes átéléssel színlelek. Mindig kihívás, hogy a lehető legjobban játsszam el a jó doktort.

Volt ötlete arra, mit csinált Dr. Malcolm a Jurassic World: Bukott birodalom-ig eltelt időben?

Még szép. Nézzük csak . . . Matematikai elméleteken és modelleken dolgozott, tudományetikával foglalkozott, ami minden életforma tiszteletéről szól, ami csak előfordul csodás bolygónkon. Ezen kívül új típusú technológiákat fejlesztett a környezet védelmére, és persze sok költészetet olvasott. Folyamatosan támogatta elképesztően szuper lányát szabadságában. És néhány varázslatos kalandjának köszönhetően minden egyes pillanatban igyekezett teljesen megélni az életét.

A gyerekei látták az eredeti filmeket?

Charlie-nak csak az egyperces Super Bowl előzetest mutattam meg velem és a dinóval. Lecövekelt a képernyőnél és aztán azt mondta: Apa, még egyszer!

Milyen volt a többi színésszel a kapcsolata?

Felvillanyozó tapasztalat volt. Az egész társaság tele volt energiával és kreatív varázslattal. Az övék minden tiszteletem. Viszont itt elkerültük egymást Geraldine Chaplinnel, akivel már készítettem néhány filmet korábban, és imádom őt.

Tudott rögtönözni?

Szeretek improvizálni, de ez a forgatókönyv feszesen össze volt rakva. Ettől eltekintve egy-két cifraságot hozzátettem. Egy kis körítést itt-ott. Majd meglátja a filmben, szerintem észrevehető.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!