második helyre került Han Solo

2018.06.10. 20:06

Az Oceans-filmek legjobb nyitóhétvégéjét hozta Az évszázad átverése

A csupa női főszereplővel forgatott Ocean's 8-re 41,5 millió dollárért váltottak jegyet az észak-amerikai mozikban.

Australian actress Cate Blanchett (L), rapper/actress Awkwafina (2nd from L), actress Sarah Paulson (3rd from L), actress Anne Hathaway (4th from L), actress Sandra Bullock (4th from R), actress Mindy Kaling (3rd from R), British actress Helena Bonham Carter (2nd from R) and singer/actress Rihanna (R) attend the World Premiere of OCEAN’S 8 June 5, 2018 in New York. OCEAN’S 8 will be released nationwide on June 8, 2018. / AFP PHOTO / Angela WEISS

A külföldi piacokon a Warner Bros. és Village Roadshow Pictures filmje 12,2 millió dollárt hozott, így globálisan 53,7 millió dollárt forgalmazott – adta hírül a variety.com filmes honlap.

A női és az idősebb nézők érdeklődése repítette a kasszasikerlista élére a filmet, a nézők 69 százaléka volt nő, akiknek 69 százaléka volt 25 év feletti.

Jeff Goldstein, a Warner Bros. hazai forgalmazó részlegének vezetője közölte, hogy várakozásaikat felülmúlta a Sandra Bullock, Cate Blanchet, Anne Hathaway, Rihanna és Helena Bonham Carter főszereplésével készült film fogadtatása. „Mindig is vannak hiányfilmek (nők vezetésével készült projektek). Örülük, hogy a nézők ugyanúgy élvezték, mint mi” – tette hozzá.

Az Ocean's-széria folytatását több mint tíz évvel a Steven Soderbergh rendezte, George Clooney, Brad Pitt és Matt Damon főszereplésével forgatott trilógia utolsó filmje után mutatták be.

A 2001 és 2007 között forgatott három film 36 és 39 millió dollár közötti jegybevételeket hozott nyitóhétvégéjén.

Han Solót a második helyre szorították vissza

A kasszasikerlista második helyére szorult vissza az eddig vezető, a Solo: Egy Star Wars-történet, amely 15,2 millió dollárt forgalmazott a hét végén. Három héttel ezelőtti bemutatása óta 176,4 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők az észak-amerikai mozikban. A Disney és a Lucasfilm mozija globálisan 312,2 millió dollárt forgalmazott.

A Ryan Reynolds főszereplésével forgatott Deadpool 2. a toplista harmadik helyén áll 13,8 millió dollárral. A szuperhősfilm észak-amerikai bevétele már 278,9,7 millió dollár (70 milliárd forint), globálisan 376 millió dollár.

Borítókép: Cate Blanchett (b), Awkwafina rapper-színésznő (b2), Sarah Paulson (b3), Anne Hathaway (b4), Sandra Bullock (j4), Mindy Kaling színésznő (j3), Helena Bonham Carter (j2) és Rihanna (j) az Ocean's 8 világpremierjén New Yorkban

AFP PHOTO / Angela WEISS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!