Tragédia

2018.06.26. 10:00

Megölhették Whitney Houstont

Megdöbbentő vallomás került elő a legendás R&B-énekesnő halálával kapcsolatban.

Singer Whitney Houston of the US is filmed prior to the Women's World Awards ceremony in 09 June 2004 in Hamburg. Houston was later given the World Artist Award for Lifetime Achievement. These awards have been presented of the first time this year to extraordinary women in 12 different categories.

Ahogy az Origo arról beszámol, portréfilm készült Whitney Houston életéről, melyben összesen hetven interjút készítettek, többek között családtagokkal és az énekesnő közeli barátaival. A gyönyörű hangú, világslágereket előadó énekesnő asszisztensének mondataitól mindenkiben megállt az ütő.

Whitney Houston drogproblémákkal küszködött, és olyan hírek is napvilágot láttak, melyek szerint gyermekkorában szexuális visszaélések áldozata volt. Az egész zenészvilágot megrázta a hír, amikor 2012. február 11-én, szombat délután holtan találták az énekesnőt a hotelszobájában. Whitney egy kád vízben feküdt, üres gyógyszeres dobozokat találtak a környezetében. A hivatalos jelentés szerint a halál oka fulladás, amely szívbetegség és kokain használatának következménye volt.

A családja is cserbenhagyta

Whitney Houstonról az is kiderül a filmben, hogy családja sem biztosított számára soha támogató, szerető közeget, sőt, szinte belehajszolták a tragédiáig vezető lecsúszásba. Apja a menedzsere lett, és pénzt lopott tőle. A testvéreit ő tartotta el, Gary és Michael kábítószereztek, valószínűleg ők is felelősek azért, hogy függő lett az énekesnőből is. Anyjának viszonya volt a helyi lelkésszel, unokatestvére pedig szexuálisan bántalmazta őt.

 

A július 5-én bemutatandó életrajzi dokufilm rendezője, Kevin Macdonald azonban ennek ellentmondó nyilatkozatra bukkant: a felvételkor Houston asszisztense,

Mary Jones azt mondta, hogy szerinte megölték az énekesnőt, aki éppen a Grammy-díjátadóra készült.

Állítólag az énekesnő akkoriban újra jó hangulatban és fizikailag egyre jobb formában volt az edzéseknek köszönhetően.

„Ott volt vele valaki a szobában, aki bedrogozta, majd vizet engedett a kádba, és hagyta, hogy belefulladjon. Végül pedig elzárta a csapot, és otthagyta”

- mondta az énekesnő asszisztense. Mary Jones azt is hozzátette, hogy bár nem tudja megmondani, hogy ki lehetett ott az énekesnő lakosztályában a tragédia pillanataiban, de biztos benne, hogy így történt.

Borítókép: Whitney Houston 2004-ben. Forrás: AFP / Jochen Luebke / DDP / DDP Images

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!