Más megközelítés

2018.07.18. 12:07

ABBA-dalokból készít lemezt Cher

A 72 éves Oscar-díjas énekesnő, színésznő a Today Show című reggeli amerikai tévéműsorban beszélt erről.

(FILES) In this file photo taken on July 16, 2018 Cher poses on the red carpet upon arrival for the world premiere of the film "Mamma Mia! Here We Go Again" in London. Pop legend Cher on July 17, 2018 announced an album of Abba covers as she stars in a film sequel to "Mamma Mia!," the musical inspired by the iconic Swedish group. In a fresh burst of activity by the 72-year-old singer and actress, Cher said that her creative spirit was rekindled after singing one of the signature tunes on "Mamma Mia! Here We Go Again," which is coming out this week."After I did 'Fernando,' I thought it would be really fun to do an album of Abba songs, so I did," Cher said on the NBC television daytime show "Today." / AFP PHOTO / Anthony HARVEY

Cher szerepel és egy dalt is énekel a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című filmmusicalben, amelyet a magyarországi mozik csütörtöktől játszanak. A mű a tíz évvel ezelőtt bemutatott és világszerte nagy sikert aratott zenés vígjáték, a Mamma Mia! folytatása. A Mamma Mia! minden idők legnagyobb bevételét hozó filmmusicale, több mint 615 millió dollárt (170 milliárd forintot) hozott.

Az amerikai sztár Ruby Sheridan szerepét játssza a folytatásban, ő a főszereplő Donna (Meryl Streep) édesanyja, Sophie (Amanda Seyfried) nagymamája. A további szereplők között van Pierce Brosnan, Julie Walters, Lily James, Colin Firth és Andy Garcia is.

Nézze meg a film előzetesét:

„Miután elénekeltem a filmben a Fernando című dalt, úgy gondoltam, jó móka lenne egy teljes albumot megcsinálni ABBA-számokkal, így aztán belevágtam”

- idézte Chert a Rolling Stone magazin online kiadása.

Bár részleteket nem árult el a lemez megjelenési időpontjáról, azt elmondta, hogy nem egyszerűen elénekelte az ABBA sikerszámait. „Nem úgy történt, ahogy elképzelnél egy ABBA-feldolgozást, mert máshogy közelítettem meg a dolgokat” – tette hozzá.

Cher kitért arra, hogy korábban háromszor látta a Mamma Mia! musicalt a Broadwayn és nagy rajongója lett a darabnak, együtt táncolt a nézőkkel a folyosón. Az énekes az elmúlt több mint ötven év alatt 24 szóló stúdiólemezt készített.

Borítókép: Anthony Harvey / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!