Bárki összefuthat vele

2018.08.17. 12:59

Schwarzi ritka műkincsekre vadászik Budapesten

Míg az egyik Andrássy úti luxusüzletbe nem engedték be a szigorú szabályok miatt, addig egy körúti antikvitásban még körbe is vezették a magyar fővárosban forgató Arnold Schwarzeneggert, aki élénken érdeklődik a régiségek iránt.

Arnold Schwarzenegger, holding the chair of the "R20 Regions of Climate Action" attends the "R20 Austrian World Summit" on climate change in Vienna, Austria on May 15, 2018. / AFP PHOTO / ALEX HALADA

Az amerikai filmcsillag kedden dél körül nem jutott be egy Andrássy úti luxusbutikba az üzlet szigorú szabályzata és kissé figyelmetlen biztonsági őrei miatt, akik nem ismerték fel a hazánkban forgató világsztárt.

A Terminátor egyáltalán nem rejtőzködik Budapesten, itteni kalandjai lassan legendássá válnak, hiszen egy kis szerencsével bármelyik fővárosi járókelő összefuthat vele – írja a borsonline.hu, néhány napja például a Parlament körül biciklizgetett. A hírportál megtudta, hogy Schwarzi kedden nemcsak luxusholmik után kutakodott, hanem egy Szent István körúti régiségüzletben is járt, ahol valódi ritkaságokat keresett.

Facebook-posztjában a BÁV az Andrássy úti luxusüzletet is fricskázta kicsit

– Teljesen váratlanul, többedmagával, kerékpárral érkezett, és természetesen azonnal felismertük és köszöntöttük őt annak rendje és módja szerint – meséli a találkozó történetét a Szent István Antikvitás üzletvezetője, Bocskai Péter, aki elárulta azt is, hogy Schwarzenegger milyen benyomást tett rájuk.

– Nagyon pozitív, közvetlen és barátságos volt, nagyjából húsz-harminc percet tölthetett a háromszintes üzletünkben. Előbb körülnézett, és mi is körbevezettük, illetve egy-két olyan tárgyról is beszélgettünk, amely felkeltette az érdeklődését. A ritkább, érdekesebb darabok érdekelték, nézett műtárgyakat és bútorokat is. Nem vásárolt semmit, de úgy váltunk el, hogy visszavárjuk őt, és bár nem ígérte meg, hogy visszatér, de bízom benne, hogy jól érezte magát nálunk – mondta az üzletvezető.

Schwarzi a boltban és a bolt előtt. Forrás: Facebook

Valószínűsíthető, hogy Schwarzi nem befektetésként tekint a régiségekre, mert antik tárgyak, bútorok között szereti élni az életét, az otthonában készült fényképeken is számos értékes berendezési tárgy látható. A 12,5 millió dollárért (3,5 milliárd forintért) eladott Los Angeles-i házában sem vetette meg a ritkaságokat, elsősorban 18-19. századi bútorokkal rendezte be, és műtárgyakkal vette körül magát – írja a borsonline.hu.

Borítókép: Alex Halada / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!