a botrány sem ártott

2018.09.16. 21:03

Kasszasiker lehet az új Predator film

A ragadozó című sci-fi már most visszahozta a 88 millió dolláros költségvetés több mint felét.

Forrás: Shutterstock

A 20th Century Fox stúdió vasárnap közölte, hogy a film 24 millió dollár bevételt hozott több mint négyezer észak-amerikai színházban. Ez alig marad el a Predator filmek 2010-ben bemutatott előző, Antal Nimród rendezte filmjének bemutató-hétvégi bevételétől, amely 24,7 millió dollárra rúgott.

A nemzetközi piacokon 30,7 millió dollárt forgalmazott a film, azaz globálisan 54,7 millió dollár jegybevétellel kezdett a 88 millió dolláros költséggel készült film.

Az Olivia Munn, Sterling K. Brown és Boyd Holbrook főszereplésével forgatott film már hetekkel a bemutatója előtt a újságok szalagcímeibe került, amikor a stúdió bejelentette, hogy az elkészült alkotásból kivágtak egy jelenetet, mert az abban szereplő Steven Wilder Striegel színészről kiderült, hogy szerepel a szexuális bűncselekmények nyilvántartásában. A stúdió közölte, hogy nem ismerték ezt a tényt, a film rendezője, Shane Black (Vasember 3., Rendes Fickók) pedig bocsánatot kért azért, hogy ráosztotta a szerepet.

Chris Aronson, a Fox belföldi forgalmazási részlegének a vezetője úgy vélte, hogy a botrány nem volt hatással a nyitóhétvégi bevételre.

A kasszasikerlista második helyére az egy hete bemutatott Az apáca című misztikus horror került, 18,2 millió dolláros jegybevétellel, a film összbevétele ezzel elérte a 85 millió dollárt.

A Lionsgate stúdió Egy kis szívesség című krimije Anna Kendrick és Blake Lively főszereplésével a box-office harmadik helyét szerezte meg 16 millió dolláros jegyeladással.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!