Interjú

2018.11.19. 07:03

Chuck Norrist a felesége mentette meg az italtól

A hamarosan hazánkba érkező 78 éves világsztár a Borsnak adott exkluzív interjút. A filmszínész kertelés elárulta, hogy a sztárság milyen erős személyiségrombolást végzett nála. De szerencsére még időben találkozott feleségével, aki jó útra térítette.

US Actor Chuck Norris and his wife, Gena O'Kelley, speak during a "Huck and Chuck" rally for Republican Presidential hopeful and former Arkansas Governor Mike Huckabee at the Val Air Ballroom in Des Moines, Iowa, 01 January 2008. AFP PHOTO/SAUL LOEB (Photo by SAUL LOEB / AFP)

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Saul Loeb

„Mindenkinek kötelező lenne komolyan venni az egészségét, a testét és a rendszeres mozgást. Én még mindig hetente hatszor edzem a birtokunkon, ahol van egy remek edzőtermünk” – mondta a Borsnak a nyolcvanadik életévéhez közelítő, de remek egészségnek és a korát meghazudtoló fizikumnak örvendő sztár, aki hozzátette: igyekszik egészséges bioételeket enni, mert így nemcsak fittebbek leszünk, hanem a betegségek is megelőzhetők szerinte.

Chuck Norris és Gena, valamint közös gyermekeik
Fotó: Robyn Beck / AFP

Gyakran jótékonykodik

Az egykori legendás akcióhős november 24-én érkezik hazánkba feleségével, hogy részt vegyen a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi jótékonysági rendezvényén, a Cipősdoboz gálán. Az országos akció során cipősdoboznyi ajándékokat gyűjtenek a rászoruló gyermekeknek. Chuck Norris maga is szívesen jótékonykodik, saját alapítványát rászoruló gyerekek megsegítésére hozta létre feleségével, így szívesen vállalta a díszvendég szerepét a Budapest Arénában megrendezendő gálán, ahol a jó hangulatról Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere és barátai gondoskodnak.

Az interjúból kiderül, hogy Chuck Norris a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi jótékonysági akcióját jön népszerűsíteni hazánkba, ezért a karácsonnyal kapcsolatos gondolatait is megosztotta az olvasókkal. Elmondta, hogy nagyon szegény családban nőtt fel, apja alkoholista volt, így nem igazán volt jelen az életében, ráadásul nagyon sokszor költöztek egyik városból a másikba.

- Akkoriban a karácsony egyáltalán nem jelentett számomra igazi ünnepet, de tudtam, hogy ezen változtatni akarok – vallja meg a filmsztár, aki a jelenről elárulva hozzátette: már alig várja az idei ünnepet, mert ilyenkor teljes egészében a családról szólnak, a hálaadás napi vacsorára a gyermekeikkel és az unokáikkal a birtokunkon gyűlnek össze.

A húsz éve boldog házasságban élő Chuck Norris a hosszú és kiegyensúlyozott házasélet titkáról is beszélt a Borsnak. Elsőként a feleségével, Genával közös hitüket említette. Mint elmondta, fiatalként hívő keresztény volt, de „a filmipar könnyen eltereli az útról az embert”: a hírnév, a pénz, a mindezek nyomában megváltozó személyiség, a kiállhatatlanság és az alkoholproblémák tönkretették az első házasságát.

„Később találkoztam Genával, és ő segített, hogy ismét tudjak hinni Jézus Krisztusban. Ez az alapja annak az erős köteléknek, ami már húsz éve összetart minket”

- osztotta meg az olvasókkal a színész.

A texasi kopó
Fotó: Collection Cinema / Photo12 / AFP

Chuck Norris az interjúban elmondta továbbá, hogy sosem zavarták a róla szóló viccek, sőt meglátása szerint a filmezés befejezése utáni töretlen népszerűségét is ezeknek köszönheti. Kiderült, hogy egyik kedvence a Rushmore-heggyel kapcsolatos poén. Ez az a hely, ahova a hegy oldalába a négy nagy amerikai elnök arcmását vésték. A vicc úgy szól: „Chuck Norris arcképét be akarták vésni a Rushmore-hegy oldalába, de a gránit nem volt elég kemény a szakállához!”

Végül elárulta azt is, nem tudja egyetlen filmjét sem kedvenceként megnevezni, mert mindegyikre büszke. Ugyanakkor rámutatott: sosem a kritikusok, hanem a nézők kedvence, „mindig is az emberek színésze” volt.

A texasi kopó

Carlos Ray Norris 18 évesen csatlakozott a hadsereghez, és dél-koreai szolgálata alatt kapta a Chuck becenevet. Itt kezdett el tangszudóedzésekre járni, majd később a tangszudó mellett taekwondóban, shito-ryu karatéban, valamint jiu-jitsuban is fekete övet szerzett. Kiemelkedő karatetudásának köszönheti filmes karrierjét, 1972-ben egy bemutatón találkozott Bruce Lee-vel, akinek ellenfeleként még abban az évben A Sárkány útja című filmben szerepelt. 1977-ben kapta első főszerepét az Országúti bunyósban, majd az 1984-es Ütközetben eltűntig valódi akciósztárrá vált, és öt évvel később már csillagot is kapott a hollywoodi Hírességek sétányán. Népszerűségének csúcsát talán az 1993 és 2001 között futó Walker, a texasi kopó című sorozattal érte el.

Borítóképünkön Chuck Norris és felesége, Gena

Fotó: Saul Loeb / AFP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!