Gyász

2018.11.02. 17:10

Meghalt a „valódi” Super Mario

Bérbe adott a Nintendo cég amerikai részlegének egy raktárházat, és a vállalat úgy döntött, új videojátéka sztárját róla fogja elnevezni.

Dorothee BAER, BÃ_r, CSU, politician, Minister of State for Digitization, right, and Margarete SCHRAMBOECK, Schramböck, Federal Minister for Digitization and Business Location Austria, posing for a photo with Super MARIO doll, mascot, opening of Gamescom in Koeln on 21.08.2018, | usage worldwide

Fotó: Picture-Alliance/AFP

Nyolcvannégy éves korában meghalt Mario Segale, akiről elnevezték a népszerű videojáték, a Super Mario hősét.

Mario Segale egy sikeres olasz származású amerikai ingatlanfejlesztő volt, aki Washington államban élt. Az 1980-as években bérbe adott a Nintendo cég amerikai részlegének egy raktárházat, és a vállalat úgy döntött, új videojátéka sztárját róla fogja elnevezni.

Egy 1993-as lapinterjújában a férfi azzal viccelődött, hogy „még mindig várja, hogy megkapja a szerzői jogkért járó csekkeket”.

A Super Mario-sorozatot gyakran nevezik minden idők legsikeresebb videojátékának. A legutóbbi, a Super Mario Odyssey a legnagyobb mennyiségben eladott játék, több mint 12 millió példányban kelt már el.

Borítókép: AFP / Fotó: wikipedia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!