Emléktárgyak jó áron

2018.12.09. 15:55

Nem várt nagyságú összeg folyt be a Frank Sinatra-relikviák árverésén

Nagy érdeklődés mellett, a vártnál magasabb áron keltek el a Frank Sinatrához köthető emléktárgyak egy pénteken véget ért New York-i árveréssorozaton, amelyet a 20. század egyik legnépszerűbb és legnagyobb hatású zenei művészének hagyatékából rendeztek. 

(FILES) - Legendary US singer Frank Sinatra in file picture taken 19 November 1995 in Los Angeles poses with his wife Barbara for photographers shortly after a star studded event to honor his 80th birthday at the Shrine Auditorium. (Photo by DAN GROSHONG / AFP FILES / AFP)

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: DAN GROSHONG

Az eladásra kínált 304 Sinatra-relikvia csaknem az utolsó szálig elkelt, az árverés összesen 9,2 millió dollár (2,6 milliárd forint) bevételt hozott – közölte szombaton a Sotheby's aukciósház, amely szerint az árverésen 30 ország 300 licitálója vett részt.

Meglepően nagy volt az érdeklődés az énekes-színész absztrakt festményei iránt, amelyeknek mindegyike legalább 100 ezer dollárért (28,5 millió forint) talált gazdára. Az öt festmény közül kettőt darabonként 137 500 dollárért (39,2 millió forint) adtak el, ami a becsüsök által jósolt leütési ár nyolcszorosa. Frank Sinatra kedvenc hobbija volt a festés. A képeket akkor festette, amikor már több mint 70 éves volt.

A becsült ár csaknem hatszorosáért, 687 ezer dollárért (196 millió forint) vitték el azt a portrét, amelyet Norman Rockwell festett az énekesről.

Barbara Sinatra több mint 20 karátos, gyémántból készült eljegyzési gyűrűjét, amelyet Frank Sinatra egy pezsgőspohárba rejtve adott át kedvesének, 1,7 millió dollárért árverezték el még kedd este.

Az 1998-ban elhunyt Frank Sinatra színészként és énekesként is világsikereket ért el. Többször házasodott, a modell Barbara Sinatrával 1976-tól haláláig élt házasságban.

Jótékonyságáról híres utolsó felesége tavaly halt meg. A magánéletük és a rivaldafényben töltött pillanatok emlékét őrző tárgyakat, amelyekből az árverést rendezték, Barbara Sinatra tavaly bekövetkezett haláláig őrizte.

Az árverés bevételét karitatív célokra fordítják.

Borítókép: Frank és Barbara Sinatra 1995-ben Los Angelesben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!